Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 23:51

Γ.Γ. Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς: "Η Πρέβεζα είναι ένας ιδανικός τόπος για τον αθλητικό τουρισμό"

Ως έναν ιδανικό τόπο για τον αθλητικό τουρισμό χαρακτήρισε την Πρέβεζα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος βρίσκεται στην Πρέβεζα μετά από πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής του 11ου τουρνουά μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας.

Ο κ. Μαυρωτάς βρέθηκε στα γήπεδα “Στάθης Παρούσης” στη δεύτερη ημέρα του τουρνουά και στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε με θερμά λόγια για την περιοχή αλλά και για τη σημασία τέτοιων διοργανώσεων που προάγουν τον αθλητισμό.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πρόσκληση εδώ στην πανέμορφη Πρέβεζα και τους αγώνες 3on3 . Γενικά θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης σε όλη την Περιφέρεια σε τέτοια αθλήματα. Έχουμε κάποιους με πολύ μεράκι, ανθρώπους που δουλεύουν για αυτά τα πράγματα έτσι ώστε ο αθλητισμός να μην είναι μόνο ο αθλητισμός των Ολυμπιακών αγώνων, των Πανευρωπαϊκών και των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων αλλά να είναι και ο αθλητισμός της γειτονιάς , της κοινωνίας και αυτό νομίζω εκφράζει και το 3on3 στο μπάσκετ και όπως είναι αντίστοιχα και το Beach Volley για το βόλει, ένα πιο ελεύθερο και θα έλεγα πιο συμμετοχικό και εύκολο να γίνει αγώνισμα της καλαθοσφαίρισης.

Η Πρέβεζα είναι ένας ιδανικός θα έλεγα τόπος τόσo για τον τουρισμό αλλά ιδιαίτερα για τον αθλητικό τουρισμό με τις εγκαταστάσεις που έχει τις Ναυταθλητικές, με το Κολυμβητήριο που όπως μιλάγαμε με τον Δήμαρχο ελπίζουμε σύντομα να μπορεί να λειτουργεί και όλο τον χρόνο. Έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα Κολυμβητήρια όπως καταλαβαίνετε, είχα παίξει εδώ παλιά με την ομάδα της Κέρκυρας και είναι πραγματικά ένα κολυμβητήριο σε μια προνομιακή θέση την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Γενικά και με την τοπική αυτοδιοίκηση, και με την Πολιτεία και με την Περιφέρεια και με τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να υπάρχουν συνέργειες ώστε να φέρνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας κοντά στον αθλητισμό και ιδιαίτερα τα παιδιά. Γιατί όσο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας περνάει μέσα από το σχολείο που λέγεται αθλητισμός  πιστεύω ότι τόσο πιο γερές κοινωνίες χτίζουμε. Και νομίζω ότι η Πρέβεζα θα είναι μια τέτοια περίπτωση».

M79A1145
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο κ. Σουλιώτης ευχαρίστησε τον κ. Μαυρωτά για την παρουσία του, ενώ στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στην κα Ιφιγένεια Τέφα για την προσφορά της στον αθλητισμό, στον Λίνο Χρυσικόπουλο και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού.

M79A1149

M79A1157

Πολυμέσα