Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 16:19

Στους 16 του Monastir η Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Την 3η tour-level νίκη της καριέρας και τη 2η στις 2 τελευταίες εβδομάδες πανηγύρισε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία επέστρεψε από το 1-6, 1-3 και απέκλεισε τη Νο.64 του κόσμου, Lin Zhu με μια επική ανατροπή, για να προκριθεί στις "16" καλύτερες του Jasmin Open στο Monastir της Τυνησίας!

Η 29χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο.175 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε αυτό το παιχνίδι απέναντι στην 28χρονη Κινέζα, που βρίσκεται στο Νο.64 του κόσμου και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στο Νο.61, που είναι και το career high της, διανύει δηλαδή την καλύτερή της περίοδο.

Το 1ο σετ έφυγε πολύ γρήγορα από τα χέρια της Δέσποινας, με την Zhu να επιστρέψει από το break που δέχτηκε στο 1ο game και να κερδίζει 6 games στη σειρά, κατακτώντας το με 6-1.

Η Κινέζα μπήκε καλύτερα και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να κάνει το break και να προηγηθεί με 3-1. Η Παπαμιχαήλ κατάφερε να απαντήσει αμέσως ισοφαρίζοντας σε 3-3, ενώ στο 7ο game κράτησε ένα δύσκολο service game της και πέρασε μπροστά με 4-3, σε ένα πολύ κομβικό σημείο για την ψυχολογία της.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Ελληνίδα παίκτρια έβαζε όλο και περισσότερες μπάλες μέσα, ασκούσε πολύ έντονη πίεση στην Zhu και κυριαρχούσε όλο και σε περισσότερα ράλι. Στο 8ο game η Zhu χρειάστηκε να σβήσει 4 break points για να ισοφαρίσει σε 4-4, ενώ και στα επόμενα games φαινόταν να δυσκολεύεται περισσότερο να κρατήσει το σερβίς της από την Παπαμιχαήλ.

Το tie-break ήρθε για να επιβεβαιώσει την εικόνα των τελευταίων λεπτών, με την Παπαμιχαήλ να κυριαρχεί και να φτάνει άνετα στο 7-2, για την ισοφάριση του αγώνα.

Στο 3ο σετ πλέον τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, με την Παπαμιχαήλ να συνεχίζει ένα παιχνίδι κυριαρχίας και να κερδίζει σε όλους τους τομείς την Zhu. Μετά από ένα γρήγορο προβάδισμα με 2-0, η Ελληνίδα έκανε και 2ο break σε ένα game που η Κινέζα πάλεψε αρκετά, αλλά στο 4ο break point της η Παπαμιχαήλ έκανε το 3-0.

Και στο 4ο game η Zhu πάλεψε, όμως η Παπαμιχαήλ επέστρεψε από το 0-15 και το 15-30, κρατώντας το σερβίς της για το 4-0. Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα, αφού η Zhu δεν είχε άλλα ψυχικά αποθέματα και η Παπαμιχαήλ κέρδισε τα δυο τελευταία games χωρίς να χάσει πόντο, ολοκληρώνοντας τη σπουδαία της ανατροπή με ένα bagel!

Αυτή ήταν η 3η tour-level νίκη στην καριέρα της Παπαμιχαήλ, που τον Ιούλιο είχε πετύχει την πρώτη της, στο 250άρι της Βουδαπέστης, ενώ μόλις πριν 2 εβδομάδες είχε πετύχει τη 2η, στο 500άρι του Τόκιο.

Είναι το 3ο συνεχόμενο τουρνουά της WTA στο οποίο αγωνίζεται στο κυρίως ταμπλό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία κατόρθωσε να βρεθεί στη φάση των "16" στα δυο απ' αυτά.

Με τη σημερινή πρόκριση, η Παπαμιχαήλ έχει εξασφαλίσει και μια άνοδο τουλάχιστον 22 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, μέχρι το Νο.153, ενώ μπορεί να ανεβεί και στο Νο.151, χωρίς να πετύχει άλλες νίκες, αν δεν συνεχίσουν στο τουρνουά οι Ana Konjuh και Marina Bassols Ribera. Φυσικά αν πετύχει η Παπαμιχαήλ άλλη μια νίκη αυτή την εβδομάδα θα επιστρέψει στο Top 150 της WTA και θα βελτιώσει και το ρεκόρ της, που είναι το Νο.147.

Η νέα μεγάλη πρόκληση τώρα για την Παπαμιχαήλ, που ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά στο Monastir, θα είναι να μπει και στον πρώτο της προημιτελικό σε μια WTA διοργάνωση.

Την Τετάρτη θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση η Δέσποινα, περιμένοντας μια εκ των Elise Mertens και Jaqueline Cristian, με την Mertens βεβαίως, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.42 στον κόσμο (παλιότερα και Νο.12), να έχει τον πρώτο λόγο.

Πηγή: tennisnews.gr