Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 12:38

“Θολό τοπίο” δημιουργεί στο δημοτικό parking το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας

Είχαμε αναφερθεί πρόσφατα στο ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ) στην απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας να ενοικιάσει δύο θέσεις στο δημοτικό parking της παραλίας σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της τουριστικής εκμετάλλευσης ακινήτων, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της.

Είχαμε επισημάνει τότε ότι η διοίκηση του ΔΛΤ Πρέβεζας δημιουργεί ένα “θολό τοπίο” σχετικά με την αξιοποίηση του χώρου. Και η έλλειψη στρατηγικής αποτυπώνεται στις αναβολές που υπάρχουν στις ανανεώσεις των συμβάσεων στις δύο εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων ή μοτοποδηλάτων που δραστηριοποιούνται ήδη στο δημοτικό parking από το 2020.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2022 το Δ.Σ. του Ταμείου αποφάσισε να αναβληθούν οι αιτήσεις παράτασης μίσθωσης των δύο εταιρειών στο βόρειο τμήμα του parking, για να ελεγχθεί ο χώρος που νοικιάζεται και να υπάρχουν σημάνσεις (δείτε ΕΔΩ).

Στη σχετική εισήγηση επί του θέματος επισημαίνεται μάλιστα: “Με την αρ. 35/2020 απόφαση (δείτε ΕΔΩ) είχε εγκριθεί η διάθεση χωροθετημένου χώρου στο βόρειο τμήμα του παρκινγκ εμβαδού από 600τμ έως 1200τμ. για χρήση επαγγελματικής μίσθωσης σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες των διατάξεων των άρθρων 27, 22 του Ν. 2971/2001- Α΄285 «Καθεστώς χερσαίων χώρων ζώνης λιμένα» και την 8321.6/01/12 εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας. Όσες συμβάσεις είχαν συναφθεί μέσα στο έτος 2020 λήγουν ή έληξαν”.

Έχει διαμορφωθεί ένα καθεστώς εγκλωβισμού για τις δύο εταιρείες, οι οποίες λειτούργησαν στο χώρο με απόφαση του ΔΛΤ Πρέβεζας.

Χαρακτηριστικό είναι πως η μία εταιρεία έχει κάνει αίτηση παράτασης της σύμβασής της από τις 5 Απριλίου του 2022 και έχουν περάσει 8 μήνες χωρίς απόφαση. Ζητάει μάλιστα και επιπλέον 300τ.μ., όπως είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η δεύτερη εταιρεία κατέθεσε την αίτησή της στις 29 Νοεμβρίου.

Λογικά θα υπάρξει η σχετική μέριμνα ελέγχου του χώρου και θα υπογραφούν νέες συμβάσεις, σε διαφορετική περίπτωση το ΔΛΤ Πρέβεζας δημιουργεί ένα καθεστώς ομηρίας για τους επαγγελματίες. Εκτός κι αν υπάρχει διαφορετικός σχεδιασμός για την αξιοποίησή του...