Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 10:55

Με βασικό τον Πρεβεζάνο Νίκο Σπυράκο η Εθνική Νέων προκρίθηκε στο EURO 2023

Με βασικό τον Νίκο Σπυράκο (με καταγωγή από την Πρέβεζα – αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ) η Εθνική Νέων κατέλαβε την πρώτη θέση και προκρίθηκε στην τελική φάση του EURO 2023, η οποία θα διεξαχθεί στην Μάλτα στο διάστημα 3-16 Ιουλίου.

Στο 41ο λεπτό η κεφαλιά του Γκρέιαν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μοναστηρλή και στο 44ο λεπτό το σουτ του Τσίκου μπλόκαρε με δυσκολία ο Μέισον. Στο 48ο λεπτό η Εθνική Ομάδα βρήκε το πολυπόθητο γκολ πρόκρισης στην τελική φάση του EURO 2023. Ο Κούτσιας μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στον επερχόμενο Σμυρλή που με κοντινό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική Ομάδα. Η Εθνική Ομάδα άντεξε την πίεση των Ιρλανδών και το τελικό σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή Βαν Ντερ Έικ έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην γαλανόλευκη αποστολή.

Η γαλανόλευκη επιστρέφει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά από το 2015 και θα δώσει συνολικά το παρόν για 16η φορά.

Η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης θα διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Απριλίου στη Βαλέτα, στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) και οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής είναι οι εξής: Μάλτα, Νορβηγία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία και Ισλανδία.

Ελλάδα (Αναστάσιος Θέος): Μοναστηρλής, Τασιούρας (41' Δεληγιάννης), Καλογερόπουλος, Γεωργιάδης, Κεραμίτσης, Σπυράκος, Τσίκος (46' Σμυρλής), Συμεωνίδης (64' Νικολάου), Γκούμας (78' Κυριόπουλος), Τζίμας (46' Σταυρόπουλος), Κούτσιας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ethniki Omada (@ethnikiomada)