Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 21:43

Βασίλης Ζήσης: Και πρωταθλητής και Πρεβεζάνος...

Το www.atpreveza.gr συνάντησε τον Βασίλη Ζήση -στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου- ο οποίος πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε την κορυφή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ19 στο beach volley, μαζί με τον Στέφανο Γιαννέλη. Και είναι πάντα ευχάριστο για όλους να βλέπουν παιδιά από την πόλη μας να διακρίνονται σε πανελλήνιο επίπεδο, σε όλους τους τομείς.

«Ξεκίνησα με τον πατέρα μου (Πολύκαρπο) το βόλεϊ και συνέχισα στο beach volley με τον αδερφό μου (τον Δημήτρη). Παίξαμε μαζί και είχαμε επιτυχίες και στο beach volley (στο Κ17). Τώρα προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ζήσης.

-Το πίστευες;

«Το πιστεύαμε από την αρχή ότι μπορούσαμε, αν και δεν πήγαμε καλά στην αρχή στην Αιδηψό. Ήμασταν σίγουροι ότι θα παίρναμε αυτό το τουρνουά, έπειτα από μία προπόνηση που κάναμε στη Λαμία. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

-Το beach volley φαίνεται να είναι πολύ διαδεδομένο στην Πρέβεζα. Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί από μία μικρή πόλη όπως η Πρέβεζα να ασχοληθεί με το άθλημα;

«Είναι πολύ ωραίο να ασχολούνται παιδιά στην Πρέβεζα από μικρή ηλικία με το beach volley. Έρχονται στα γηπεδάκια παιδιά συνέχεια και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό στην Πρέβεζα».

-Βασίλη, ποιούς στόχους έχει βάλει τώρα, γιατί σίγουρα η πρωτιά σε ένα τέτοιο τουρνουά ανοίγει την «όρεξη» για κάτι μεγαλύτερο...

«Πρώτα θέλω να δω πού θα περάσω και μετά λογικά θα συνεχίσω σε μία ομάδα στην Αθήνα. Βόλεϊ το χειμώνα και το καλοκαίρι πάλι beach volley».

-Σχολείο και αθλητισμός, πόσο εύκολο είναι να συνδυαστούν;

«Είναι εύκολο αν έχεις πρόγραμμα. Θέλει πρόγραμμα και στο διάβασμα και στις προπονήσεις».

-Είσαι ένα παιδί, όπως όλα σχεδόν στην πόλη μας, που στα 18 θα φύγεις για κάποια άλλη πόλη. Τι θα συμβούλευες τα πιο μικρά παιδιά;

«Αξίζει τον κόπο ο αθλητισμός και το σχολείο παράλληλα... ».