Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 04:11

Νεκτάριος Βαβέτσης: "Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό"-Δημήτρης Τσαπάρας:"Μοναδική εμπειρία"

Ο προπονητής της Νικόπολης Νεκτάριος Βαβέτσης και ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εμφατικής νίκης της Νικόπολης επί του Αίαντα, ο 15χρονος Δημήτρης Τσαπάρας μίλησαν στην κάμερα του atpreveza.gr μετά το τέλος του αγώνα.

IMG 7694

Δημήτρη μια ακόμη νίκη σήμερα για τη Νικόπολη και βλέπουμε ότι συμμετέχεις κι εσύ και στην πρώτη ομάδα. Πως είναι η εμπειρία να φοράς τη φανέλα της Νικόπολης και να παίζεις δίπλα σε έμπειρους παίχτες;

Είναι μια πραγματικά απίστευτη εμπειρία. Ο προπονητής μου έχει δώσει πολλές ευκαιρίες από την αρχή της χρονιάς και προσπαθώ σε κάθε αγώνα να βελτιώνομαι, κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Σήμερα πέτυχες 18 πόντους, η ομάδα κέρδισε πάρα πολύ εύκολα. Πιστεύεις ότι παιδιά που παίζουν στα τμήματα υποδομής μπορούν σιγά σιγά να στελεχώσουν και την πρώτη ομάδα της Νικόπολης;

Ναι, πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που είναι αρκετά ικανά και στην ηλικία μου αλλά και σε μικρότερες ηλικίες. Γενικά γίνεται πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής και πολλά παιδιά είναι από νωρίς αρκετά ικανά να μπουν στην πρώτη ομάδα.

Πόσο εύκολα συνδυάζονται μαθήματα και μπάσκετ;

Εντάξει, δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο, αλλά όποιος θέλει πραγματικά κάτι το καταφέρνει. Ρυθμίζει όποιες υποχρεώσεις έχει και με πρόγραμμα όλα γίνονται.

Είσαι στα πρώτα σου βήματα, τι σκέφτεσαι για το μέλλον, για τη Νικόπολη και το μπάσκετ γενικότερα;

Όπως όλοι πιστεύω στην ηλικία μου, θα ήθελα να ασχοληθώ και πιο επαγγελματικά με το μπάσκετ. Μακάρι, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

IMG 7697

Κόουτς, σήμερα πολύ εύκολη νίκη για τη Νικόπολη και η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν μεγάλη. Παρόλα αυτά έμεινες ικανοποιημένος από αυτό που έβγαλαν οι παίχτες σου μέσα στο γήπεδο;

Έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, όχι από την έκταση του σκορ γιατί η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια. Τουλάχιστον όμως προσπαθήσαμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα σαν ομάδα και όχι απλά να κερδίζουμε επειδή είμαστε καλύτεροι σε ατομικά χαρακτηριστικά από τις υπόλοιπες ομάδες. Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι που δεν τυγχάνει κριτικής.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι που είχες κάποια παράπονα από τα παιδιά ως προς τον τρόπο που αντιμετώπισαν το ματς, πιστεύεις ότι σιγά σιγά βελτιώνεται αυτή η κατάσταση;

Είπαμε κάποια πράγματα και πιστεύω για μένα το βασικό πράγμα στο μπάσκετ είναι η νοοτροπία που έχει ο κάθε παίχτης. Πρώτα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, αφού τελειώσει το παιχνίδι να δει τα λάθη που έχει κάνει ο ίδιος και μετά να μπει σε μια διαδικασία να δει αν φταίει κάτι άλλο. Προσωπικά και σαν παίχτης έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές. Αν θες να γίνεις ένας καλός παίχτης, χρειάζεται πάντα να κάνεις αυτοκριτική. Άλλοθι υπάρχουν πάρα πολλά μέσα σε ένα παιχνίδι, αλλά δεν έχει να κάνει αυτό σε σχέση με την ομάδα μας. Είπαμε ότι αν θέλουμε να έχουμε κάποια τύχη μέσα στο πρωτάθλημα και μέσα στα play off, σίγουρα θα πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι του Σαββάτου σαν έναν τελικό. Γι αυτό και προσπαθούμε να παίζουμε στο 100% και όχι να βρισκόμαστε σε μια θέση μεμψίμοιρη και να λέμε ότι ο αντίπαλός μας είναι υποδεέστερος, άρα πρέπει να χαλαρώσουμε. Δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι, ένα παιχνίδι έχουμε το Σάββατο.

Ελλείψει και του Αρέθα που δεν θα αγωνίζεται πλέον στη Νικόπολη, είδαμε να δοκιμάζεις κάποια καινούργια πράγματα. Θα συνεχίσετε τις δοκιμές εν όψει και των play off?

Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο πολύ βασικές απώλειες, τον Κακιούζη και τον Βασιλειάδη, οι οποίοι θα επιστρέψουν μετά από ένα μήνα και θα είναι έτοιμοι να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι το επόμενο Σάββατο στο Καναλάκι και λόγω της ομάδας και λόγω της ιδιομορφίας του γηπέδου και θα πρέπει εκεί να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιες λύσεις μιας και θα πάμε ολιγάριθμοι. Οπότε θα πρέπει να βρούμε κάποιες λύσεις μέσα από το παιχνίδι μας, περισσότερη υπομονή και σίγουρα πιο δυνατοί στην άμυνα.

Είδαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο να αγωνίζονται μαζί τρεις έφηβοι, τι μπορεί να περιμένει η Νικόπολη από αυτά τα παιδιά;

Προφανώς αναφέρεσαι στον Δημήτρη Τσαπάρα, ο Δημήτρης έρχεται κάνει προπονήσεις με την ομάδα, παίρνει το χρόνο που του αναλογεί σε κάθε παιχνίδι και δεν τον παίρνει τυχαία, κοπιάζει στην προπόνηση και μέσα στον αγώνα. Το ίδιο και ο Βασίλης ο Μπούντας που ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας πέρυσι. Ο Δώνος προσπαθεί κι αυτός, αλλά έχει τα μαθήματά του και προφανώς είναι αρκετά δύσκολο γι αυτόν γιατί έχει πολλά φροντιστήρια. Οπότε θα έρχεται απλώς ίσως να συμπληρώνει κάποια παιχνίδια.