Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 03:17

«Ο ΠΑΣ Πρέβεζα θα αποπνέει υγεία...» (pics+vid)

Αποφασισμένα να δουλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε ο ΠΑΣ Πρέβεζα να αλλάξει... σελίδα και να αποπνέει υγεία σε όλα τα επίπεδα (οργανωτικά, αγωνιστικά, οικονομικά, επικοινωνιακά), είναι τα μέλη του ΔΣ των «κιτρινόμαυρων», όπως εξήγησαν και στην ενημέρωση που έκαναν χθες στους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο χώρο της πρώην Λαϊκής Αγοράς.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ομάδας, Βαγγέλης Συγκούνας, τόνισε πως αυτές οι ενημέρωσεις θα είναι τακτικές, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τα όσα συμβαίνουν στο σωματείο. Ανακοίνωσε επίσης την έναρξη εγγραφής μελών, στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μία εταιρία λαϊκής βάσης. Ο κ. Συγκούνας αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξωστρέφειας που κάνει ο ΠΑΣ Πρέβεζα και στάθηκε και στην ιστοσελίδα το σωματείου (paspreveza.wordpress.com).

«Θα υπάρχουν συνεντεύξεις Τύπου σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπου και θα γίνεται ένας απολογισμός», ανέφερε ο κ. Συγκούνας και πρόσθεσε πως η διοίκηση θέλει διαφάνεια, έγκυρη ενημέρωση και άριστες σχέσεις με τα άλλα σωματεία, με τους επίσημους φορείς του τόπου, τους φιλάθλους. «Να μπει η ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα, ανεξάρτητα από το σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται και ο κόσμος να αποκτήσει εμπιστοσύνη ξανά σε αυτή», σχολίασε καταλήγοντας.

DSCF0318

Ο Β' Αντιπρόεδρος της ομάδας, Χρήστος Τάσιος, έκανε έναν οικονομικό απολογισμό, από τη στιγμή που το νέο ΔΣ ανέλαβε καθήκοντα και άφησε σαφείς αιχμές για πρόσωπα που δεν τήρησαν δεσμεύσεις τους: «Στην τελευταία Γενική Συνέλευση υπήρχαν εκτός από παραινέσεις, και δεσμεύσεις παραγόντων, απέναντι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τους ποδοσφαιριστές, οι οποίες ποτέ δεν υλοποιήθηκαν και καλούμαστε εμείς για την υλοποίησή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης ως ΔΣ θέλουμε να ευχαριστήσουμε, όλους όσους βοήθησαν στο να είναι η ομάδα εδώ.

ginemelos2

Παρ΄όλα αυτά, δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε καταστάσεις που βρήκαμε και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Επιχειρήθηκε να γίνει καταγραφή, μιας και δεν πήραμε στα χέρια μας πρακτικά συνεδριάσεων, συμφωνίες με ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, υποχρεώσεις προς τρίτους. Μας είχαν διαβεβαιώσει πως δεν υπήρχαν εκκρεμότητες και πως αν υπάρξουν θα τις αναλάβουν». Παράλληλα συμπλήρωσε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δοθούν τα οφειλόμενα στους ποδοσφαιριστές ή ένα ένα μέρος αυτών, μέσα στα Χριστούγεννα.

Ο κ. Τάσιος είπε με νόημα πως: «...παραλάβαμε ως ταμείο από την προηγούμενη διοίκηση 5 ευρώ»., ενώ ανέλυσε τα έσοδα και τα έξοδα.

 

Τα έσοδα της ομάδας στις 3 εβδομάδες που έχουν αναλάβει είναι τα εξής:

Πώληση ημερολογίων, 1482 ευρώ

Συνδρομητές-Νέα μέλη, 615 ευρώ (για το μήνα Νοέμβριο, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό)

Από πινακίδες, 320 ευρώ

Εισιτήρια με Θεσπρωτό, 645 ευρώ.

Σύνολο, 3162 ευρώ.

 

Έξοδα:

Αγώνες με Θεσπρωτό και Κάστορα, 1218,89 ευρώ

Πληρωμές παικτών, 370 ευρώ

Εκκαθάριση με Θεσπρωτό, Όλυμπο Κέρκυρας και Κορδελιό, 110 ευρώ

Πινακίδες για τους χορηγούς, γεύματα ποδοσφαιριστών, αγορά μπουφάν, 1295 ευρώ

Σύνολο, 2983,89

 

Ο Β' Αντιπρόεδρος του ΠΑΣ, ανέφερε επίσης πως έχουν βρεθεί χορηγοί για μπουφάν και αντιανεμικά και στο ταμείο υπάρχουν 178 ευρώ.

 

 ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Χρήστος Κίστης, Α' Αντιπρόεδρος και ένας εκ των δύο τεχνικών διευθυντών της ομάδας. «Το ρόστερ που παραλάβαμε είχε 18 παίκτες, από τους οποίους ένα παιδί, ο Πανούσης ήταν τραυματίας. Φανταστείτε ο προπονητής να ετοιμάζει την ομάδα χωρίς δεύτερο τερματοφύλακα και να παίζει ο ίδιος...», είπε με νόημα ο κ.Κίστης, ο οποίος για την απομάκρυνση των Λαζαρίδη-Καπετανάκη υποστήριξε: «Στην ομάδα πάνω από όλα θέλουμε να υπάρχει ήθος. Η συμπεριφορά των δύο παικτών στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια δεν ήταν αυτή που εμείς απαιτούμε για το σωματείο».

Επιπλέον, ενημέρωσε πως ο Κυριάκος Παναγιωτίδης, αλλά και το ΔΣ θα είναι μόνιμο, επιβεβαιώνοντας το πρόσφατο ρεπορτάζ του atpreveza, ενώ έχει αναλάβει μαζί με τους κ.κ. Παναγιωτίδη και Καρασαβίδη τον τεχνικό σχεδιασμό του ΠΑΣ.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων και στην πρότερη κατάσταση που επικρατούσε: «Πήγαμε στα αποδυτήρια και με τη βοήθεια του Κώστα Ντάβαρη, ρωτήσαμε τους παίκτες τι συμφωνία είχαν κάνει και με ποιον την είχαν κάνει. Τέσσερις-πέντε δεν είχαν κάνει συμφωνία με κανέναν... Τους είπαμε να κάνουν υπομονή, γιατί δεν θα τους κοροϊδέψουμε. Απλήρωτος είναι και ο προπονητής και γίνεται μια προσπάθεια κι εκεί.

DSCF0319

Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε την προσπάθεια του προηγούμενου ΔΣ, παρά τα λάθη, γιατί λόγω αυτών υπάρχει η ομάδα στην πόλη μας. Εμείς τώρα κάναμε καρτέλες για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και αναλυτικά υπάρχουν όλα τα στοιχεία για όποιον θέλει να τα δει».

Ο κ. Κίστης ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά την επιλογή παικτών, λέγοντας: «... και να είχαμε λεφτά δεν θα φέρναμε παιδιά από άλλες περιοχές. Θα βασιστούμε αποκλειστικά σε παιδιά της περιοχής της Πρέβεζας».

Ο Δημήτρης Καρασαβίδης, ο οποίος επίσης έχει αναλάβει ρόλο ως τεχνικός διευθυντής στην ομάδα, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Να αποφύγουμε καταστάσεις, όπως πριν από τρία χρόνια που η ομάδα μας δεν κατέβηκε καθόλου. Οι παίκτες να είναι ντόπιοι, από την Πρέβεζα και τις γύρω περιοχές και να είναι παίκτες από την ακαδημία, αν γίνεται. Ο ΠΑΣ Πρέβεζα πρέπει να γίνει ένα πρότυπο αθλητισμού για την πόλη μας».

DSCF0321

Επισήμανε ακόμη ότι η ομάδα μπορεί να αποκτήσει μόνο τρεις ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική περίοδο και τόνισε πως αυτοί θα προέρχονται από γειτονικά σωματεία της πόλης μας.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Τάσιος παρουσίασε το πλάνο εταιρίας λαϊκής βάσης για τον ΠΑΣ Πρέβεζα, τονίζοντας πως δικαίωμα να εγγράψουν μέλη, έχουν μόνο τα μέλη του ΔΣ του σωματείου και πως το μέλος θα παίρνει απόδειξη για ό,τι καταβάλλει, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν θα υπάρχει υποχρεωτική μηνιαία συνδρομή, αλλά θα δίνει το κάθε μέλος το μήνα, όσα μπορεί. Το σύνθημα της καμπάνιας θα είναι: «Γίνε και συ μέλος στην ομάδα της πόλης σου», ενώ η διοίκηση ενημέρωσε πως έχουν ήδη εγγραφεί 60-65 νέα μέλη.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΑ ΜΕΛΩΝ

Στην ενημέρωση παρενέβη και ο Πρόεδρος του σωματείου, Τάσος Αμάραντος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «... πριν από μερικές εβδομάδες ένιωθα μόνος μου, αλλά όταν είδα σε εκτός έδρας ματς 10-14 άτομα, όταν είδα άτομα που ηρέμησαν καταστάσεις στην κερκίδα, πούλησαν ημερολόγια, ανέλαβαν αντί για σεκιούριτι την είσοδο του γηπέδου, σταμάτησα να νιώθω έτσι.

Γράψαμε 65, θα γράψουμε... 365 νέα μέλη. Η ομάδα πρέπει να γίνει λειτουργική. Να μην στηρίζεται σε οικονομικούς παράγοντες. Να στηρίζεται στο λαό της.

Το Κομπότι ήταν ένα πυροτέχνημα. Ήταν κομβικό το ματς. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε μια ομάδα με υγεία. Είδατε τι πάθαμε με τους μανατζαραίους και με τους φίλους άλλων.

Γιατί να μη πάρεις παίκτη από τη Δόξα Ωρωπού, την Ένωση Πρέβεζας; Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να ξέρει ένα παιδί πως θα έρθει σε ένα περιβάλλον που θα δουλέψει. Μεσσίες δεν υπάρχουν...».