Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 18:47

Με το «διπλό» έφυγε από την Άρτα η Νικόπολη, σε ένα ματς με μεγάλη ένταση... (photo)

Τη νίκη με σκορ 72-80, πήρε η Νικόπολη Πρέβεζας, στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με τη Δόξα «Πύρρου» Άρτας, για τον Β' Όμιλο της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ. Το ματς «σημαδεύτηκε» από στιγμές έντασης και νεύρα που οδήγησαν στην αποβολή τριών παικτών, με τους γηπεδούχους να χάνουν την ψυχραιμία τους μόλις αντιλήφθηκαν πως θα γνωρίσουν την ήττα από την ομάδα του Νεκτάριου Βαβέτση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το ματς ήταν απόλυτα μοιρασμένο (16-16) με τη Νικόπολη να έχει πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ. Από το δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό και παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Άρτας πλησίαζε στο σκορ, φάνηκε να έχουν το... πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Πολύτιμη και η συμβολή στη νίκη του Χρήστου Μπάλλα (14 πόντοι), ο οποίος επέστρεψε έπειτα από το σοβαρό τραυματισμό του, αλλά ήταν φανερά ανέτοιμος αγωνιστικά.

doksa-nikopoli-1 watermark

Οι παίκτες της Δόξας επέλεξαν τα νεύρα και την ένταση, βλέποντας πως το παιχνίδι χάνεται γι' αυτούς, με τον Ψίλια να αποβάλλεται για αντιαθλητικό φάουλ και το ίδιο συνέβη και με τον Μπαρτζώκα, ο οποίος απώθησε τον Ντίνο Τσιτσώνη, δύο λεπτά πριν το τέλος.

Οι διαιτητές ίσως για να «ισοφαρίσουν», απέβαλαν και τον Αλέξη Βασιλειάδη.

 

Διαιτητές: Ντίτσιος, Μανδήλας

 

Τα δεκάλεπτα:16-16, 28-34, 42 -47, 72-80

 doksa-nikopoli-2 watermark

ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ (Κιφοκέρης)  : Ψίλιας 1, Βασιλείου 3(1), Φορτωτήρας 4,  Κυριακού 2, Καρανίκας,  Καυκιάς 12, Τσαμπάς 15(1), Παπαμιχαήλ 19, Μάγκος 18,  Παππάς , Ρήγας Μπαρτζώκας 9.

 

ΝΙΚΟΠΟΛΗ  (Βαβέτσης) :  Παρούσης 3 (1), Σκανδάλης , Μπούντας , Τσάρας,  Κακιούζης  15 (2) Πολίτης 11 (1)  , Βασιλειάδης 13 (2)  , Τσιτσώνης 18 (3) ,  Δόνος , Θειακός 6, Μπάλλας 14.

*Η Νικόπολη ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Ομίλου με την ΑΕ Καναλακίου, ωστόσο η ομάδα του Λευτέρη Τζομάκα υπερτερεί, λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο γύρο.

 

-Οι φωτογραφίες του αγώνα είναι από το orangenews.gr