Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 21:18

Πηλιοκατέρος-Παναγιωτίδου: Η νέα γενιά του Πρεβεζάνικου βόλεϊ «λάμπει» και ονειρεύεται... (photo)

Συνέντευξη στους Παναγιώτη Τσόγκα, Δημήτρη Πάτση

 

Το ραντεβού για τη συνέντευξη δόθηκε στο Μνημείο του Ναύτη. Σημείο, όπου εκατοντάδες παιδιά της Πρέβεζας έκαναν τα όνειρά τους για το μέλλον. Ο Νίκος Πηλιοκατέρος και η Αναστασία Παναγιωτίδου, δύο από τα ταλέντα της νέας γενιάς του πρεβεζάνικου βόλεϊ, μιλούν στο www.atpreveza.gr, για τα όνειρά τους, τους στόχους που βάζουν με τον ΑΟ Πρέβεζας και το Φιλαθλητικό, αντιστοίχως, καθώς και για την εμπειρία των εθνικών ομάδων.

Τα παιδιά συνόδευσε ο Πρόεδρος, Δημήτρης Παρασκευάς.

Η διοίκηση εξάλλου των σωματείων δεν κρύβει την ικανοποίησή της, που τα δύο παιδιά συνεχίζουν την καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα βόλεϊ διαχρονικά από τους προπονητές, καθώς και την παράδοση που θέλει αθλητές και αθλήτριες βόλεϊ της Πρέβεζας, να διακρίνονται στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, αλλά και σε υψηλό επίπεδο.

 

Who is Who

Αναστασία Παναγιωτίδου

Ημ. Γεν.: 9-1-1999

Θέση: Ακραία

Ομάδα: Φιλαθλητικός

 IMG 1560

Νίκος Πηλιοκατέρος

Ημ. Γεν.: 28-6-1998

Θέση: Ακραίος

Ομάδα: ΑΟ Πρέβεζας

 IMG 1554

 

 

 

-Αναστασία, πως ήταν η εμπειρία της Εθνικής Κορασίδων;

Παναγιωτίδου: «Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία, κάναμε προπόνηση με έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Κυριάκο Καμπερίδη, γνωρίσαμε κοπέλες από άλλα μέρη κι αν τύχει και επιλεγώ και στην τελική ομάδα της Εθνικής Κορασίδων, θα είναι τέλεια».

-Περίμενες την κλήση σου μετά και την αγωνιστική χρονιά που έκανες με το Φιλαθλητικό;

Παν: «Όχι δε το περίμενα. Χάρηκα πάρα πολύ, γιατί κατάλαβα πως έχω κάποια προσόντα να παίξω και παραπάνω, αν μπορέσω βέβαια...»

IMG 1539

-Νίκο, πως ήρθε η κλήση σου στην Εθνική Παίδων;

Πηλιοκατέρος: «Μας είχαν δοκιμάσει στην Πτολεμαϊδα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Μας κράτησαν 15 ημέρες. Κάναμε προπόνηση με το Σωτήρη Δρίκο και αργότερα με τον Σωκράτη Τζιουμάκα. Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ καλό. Ο αναταγωνισμός ήταν υψηλός, είχα λίγο άγχος και εύχομαι στην πορεία να με επιλέξουν και να παίξω σε ομάδα της Α1. Αυτό το καλοκαίρι θα γίνουν οι επιλογές, μάλλον στην Καλαμάτα.

Περίμενα την κλήση. Πίστευα πως ήμουν στην 14άδα, επειδή προπονούμαι πολύ καιρό και έχω έναν πολύ καλό προπονητή, το Γρηγόρη Τσεκούρα, με τον οποίο έχουμε βάλει τα δυνατά μας, κάνουμε καθημερινά προπόνηση».

-Πώς ξεκινήσατε το βόλεϊ;

Παν.: «Τελείως τυχαία. Ξεκίνησα στην τρίτη δημοτικού στις ακαδημίες, έκτη δημοτικού έπαιξα στην κατηγορία των παγκορασίδων για δύο χρόνια. Μετά 1η-2α γυμνασίου, έπαιξα γυναικείο.

Ξεκίνησα με τον κ. Νίκο Ρούσσο, στη συνέχεια είχαμε τον κ. Παρασκευά, μετά πάλι τον κ. Ρούσσο και μετά τον Χρύσανθο Κυριαζή.

Πηλ.: «Εγώ ξεκίνησα στην 6η δημοτικού. Ένας φίλος μου με έβαλε στο άθλημα. Ο πρώτος προπονητής μου ήταν ο Κώστας Ντελής, αν και δεν τον είχαμε πολύ καιρό (ένα χρόνο). Στη συνέχεια ήταν ο Γρηγόρης Τσεκούρας και κατά διαστήματα ο Νίκος Ρούσσος».

-Τι στόχους βάζετε με τον ΑΟ Πρέβεζας;

Πηλ.: «Η ηλικία της ομάδας είναι κατά μέσο όρο 17 ετών, αλλά κοιτάμε μπροστά και πιστεύω ότι έχουμε ελπίδες να κατακτήσουμε το παιδικό πρωτάθλημα».

-Εσείς Αναστασία με το Φιλαθλητικό; Κάνατε μεγάλη επιτυχία φέτος... Ίσως και δεν το περιμένατε στην αρχή...

IMG 1543

Παν: «Στην αρχή ίσως όχι. Αλλά στη συνέχεια, είδαμε πως πηγαίναμε καλά, το πιστέψαμε και τα καταφέραμε. Θέλουμε πολύ να κρατηθούμε στην κατηγορία. Θα είναι και πολύ καλή εμπειρία, γιατί στην ομάδα μας έχουμε μικρές σε ηλικία κοπέλες».

-Έχετε κάποιο πρότυπο αθλητή-τριας;

Παν: «Μου αρέσει η Όλγα Στράντζαλη»

Πηλ: «Πρότυπο παίκτη δεν έχω συγκεκριμένο. Θαυμάζω όμως τον Τζίμπα».

-Τα όνειρα σας που φτάνουν;

Παν: «Θα ήθελα κάποια στιγμή, όταν περάσουν κάποια χρόνια, να παίξω σε μία ομάδα Α1. Όσον αφορά την Εθνική, οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Αν τα καταφέρω, καλώς...».

Πηλ: «Το όνειρό μου βασικά είναι να πάω στο εξωτερικό, σε κάποια ομάδα ίσως της Ιταλίας, γιατί εκεί το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρω ποτέ αυτό, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου και θα προσπαθήσω. Η Εθνική θα με βοηθήσει πολύ στην πορεία, πιστεύω».

IMG 1574

-Είναι δύσκολο για ένα παιδί να ασχοληθεί με τον αθλητισμό στην Πρέβεζα;

Παν: «Δε νομίζω. Ίσα-ίσα υπάρχει και μεγαλύτερη θέληση. Είναι ένα θέμα τα μαθήματα, αλλά όποιος θέλει να παίξει, βρίσκει χρόνο και για τα δύο».

Πηλ: «Αυτός που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, μπορεί να είναι εξίσου καλός και στα μαθήματα».

-Η οικογένεια γκρινάζει ή στηρίζει;

Πηλ: «Στηρίζει. Τώρα και με την Εθνική ακόμη περισσότερο και θέλει το καλύτερο για μένα»

Παν: «Με στηρίζουν πάρα πολύ και είναι πάντα δίπλα μου. Τους ευχαριστώ πολύ γ' αυτό, γιατί δεν μου έχουν πει ποτέ, μη πας προπόνηση. Ίσα-ίσα με παροτρύνουν πάντα».

-Θέλετε να ευχαριστήσετε κάποιον για τη μέχρι τώρα πορεία σας;

Παν: «Να ευχαριστήσω τους προπονητές μου και την οικογένειά μου, που με στηρίζει»

Πηλ: «Εγώ χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη στον προπονητή μου Γρηγόρη Τσεκούρα, που με στηρίζει δύο χρόνια και μου έμαθε τα περισσότερα, αλλά και τους άλλους δύο προπονητές μου και φυσικά την οικογένειά μου».