Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Μαϊος 2014 04:02

Κατήγγειλαν αθλητική ανυπαρξία του Δήμου Πρέβεζας... (vid)

Τα σοβαρά προβλήματα που ασφαλώς δεν τιμούν το Δήμο Πρέβεζας, εξέθεσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε αίθουσα του ΔΑΚ Πρέβεζας, οι εκπρόσωποι των τριών ιστορικών σωματείων της πόλης, των δημοφιλέστερων ομαδικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ).

Οι κ.κ. Θοδωρής Μυζίκος (Νικόπολη Πρέβεζας – μέλος ΔΣ), Τάσος Αμάραντος (Πρόεδρος ΠΑΣ Πρέβεζα) και Δημήτρης Παρασκευάς (ΑΟ Πρέβεζας-Φιλαθλητικός), παρουσίασαν μία κατάσταση αδιαφορίας που επιδεικνύει ο Δήμος Πρέβεζας απέναντι στα σωματεία ομαδικών αθλημάτων, καταγγέλλοντας για αθλητική ανυπαρξία τους αρμοδίους.

10287082 10152190811172648_1240667690_n

Ο Θοδωρής Μυζίκος, αφού ξεκαθάρισε πως προσωπικά δεν έχει με κανέναν και ό,τι είναι να πει το λέει εναντίον του θεσμού, ανέφερε πως το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ο Δήμος Πρέβεζας, ήταν ότι διέλυσε τον αθλητικό οργανισμό, που είχε φτιάξει ο Νίκος Γιαννούλης. Τότε υπήρχε ένα κονδύλιο, συντηρούνταν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και γίνονταν πράγματα, συμφωνα με τα λεγόμενα του κου Μυζίκου.

«Εμείς συντηρούμε το γυμναστήριο, η Νικόπολη και ο ΑΟΠ, δεν έχουμε ούτε έναν υπάλληλο

Στεναχωριέμαι όταν βλέπω πως λειτουργούν άλλοι Δήμοι», είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Μυζίκος και αποκάλυψε πως σε δημοτικό συμβούλιο, του είπαν πως είναι πρωτοπόροι με τη διάλυση του αθλητικού οργανισμού και πως θα τον διαλύσουν κι άλλοι δήμοι. Τον απείλησαν δε από το Δήμο πως θα στείλουν το ΣΔΟΕ, για να ελέγξουν την κερδοφορία της Νικόπολης...

«Δεν υπάρχουν ούτε λάμπες. Μεταφέρουμε όσες είναι καλές στο κέντρο του γηπέδου. Ακυρώσαν την παραγγελία γιατί δεν έχουν χρήματα», τόνισε και υποστήριξε πως ακόμη και για τις επισκευές των σχολικών γυμναστηρίων (π.χ. 1ο Λύκειο), πληρώνει η Νικόπολη.

Επισήμανε ακόμη πως η έλλειψη άδειας λειτουργίας του ΔΑΚ Πρέβεζας, μπορεί να κοστίσει: «Το βόλεϊ ανέβηκε στην Α2 και μπορεί να πάει να παίξει στη Βόνιτσα, που έχει άδεια λειτουργίας. Πρέπει να κινηθεί ο Δήμαρχος, να έχει έναν υπάλληλο και να συντηρεί το γυμναστήριο».

10342683 10152190811162648_534903007_n

Ο Δημήτρης Παρασκευάς από την πλευρά του ανέφερε πως την κρίση την πλήρωσε ο αθλητισμός και οι αθλητικοί φορείς και πως πρέπει να καταλάβουμε τι ρόλο έχει ο παράγοντας και τι ρόλο οι προπονητές

«Μέσα από τον αθλητισμό καλλιεργούνται έννοιες σημαντικές για τον άνθρωπο. Αλληλεγγύη, αλτρουϊσμός, αυτοπειθαρχία, σεβασμός», είπε ο Πρόεδρος του ΑΟΠ και αναφέρθηκε επιπλέον στο ρόλο του marketing στον αθλητισμό, καθώς έχει έρθει η ώρα να εφαρμοστεί η τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει άνθρωποι του αθλητισμού.

«Να φτιαχτεί ένα αθλητικό κέντρο στην Κυανή Ακτή, σε συνδυασμό με τα ιαματικά λουτρά, ώστε να φέρνουμε εθνικές ομάδες, να βλέπει η πόλη αθλήματα, να φιλοξενηθούν μεγάλες διοργανώσεις», είπε ο κ. Παρασκευάς, καταθέτοντας την πρότασή του και συμπλήρωσε: «Πληρώνουμε ενοίκια, την ώρα που αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να τα διαθέτουμε για αθλητές, προπονητές, γεύματα...».

Παράλληλα κατέθεσε το πρόγραμμα για τον αθλητισμό του συνδυασμού, στον οποίο είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας (με το Δημήτρη Βασιλείου), το οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Τάσος Αμάραντος, ο οποίος ανέφερε: «Να γίνει και πάλι ο αθλητικός οργανισμός, αλλά να μη λειτουργεί όπως παλιά, που έκανε... ρουσφετάκια... και βέβαια θα πρέπει να υπάρχει κονδύλι για τον αθλητισμό». Πρόσθεσε πως όποια μεγάλη διοργάνωση, έχει γίνει στην Πρέβεζα, έχει γίνει λόγω προσωπικών γνωριμιών και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημοτικό στάδιο «Αθανασία Τσουμελέκα».

10323111 10152190811167648_270077199_n

Για το χλοοτάπητα είπε πως οι εργαζόμενοι το συντηρούν με φοβερή προσπάθεια και αναφέρθηκε και στην κατάσταση στα άλλα γήπεδα του Δήμου Πρέβεζας. Για το Ζάλογγο αποκάλυψε πως άγνωστοι έκλεψαν καλώδια, ενώ έχουν δει αλλοδαπούς να κάνουν μπάνιο στα αποδυτήρια.

Στάθηκε στην απαραίτητη ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Πρέβεζας και ανέφερε πως πρέπει να φταχτούν τα βοηθητικά, να ανακατασκευαστούν τα αποδυτήρια και να μη παίζει στο γήπεδο η Ένωση και ο Άρης Πρέβεζας, ώστε να συντηρηθεί σωστά το χόρτο.

Δεν παρέλειψε να μνημονεύσει το γεγονός ότι οι διαδρομές στο στίβο χάθηκαν (έγιναν έξι) και δεν μπορούν να φιλοξενηθούν αγώνες στίβου πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ για τα αποδυτήρια κάτω από τις κερκίδες μπάσκετ τόνισε πως δεν μπορούν να ρευματοδοτηθούν και χαρακτήρισε αχρείαστη τη δεύτερη κερκίδα έτσι όπως έγινε.

Για το Ναυτικό Όμιλο Πρέβεζας, ο προπονητής Κώστας Γκαρτζονίκας, που παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως ο σύλλογος εκδιώχθηκε από τον κ. Κλάπα, για να κατασκευαστεί ναυτικό μουσείο. Ανέφερε πως το σχόλιο του τότε Δημάρχου Πρέβεζας ήταν: «Εκεί βρήκαμε χρήματα να πάμε. Να πάτε στο Ζάλογγο», κάνοντας επίσης λόγο για ψέματα επί ψεμάτων. Στάθηκε στην εγκατάλειψη του Κολυμβητηρίου, την ώρα που σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Γκαρτζονίκα: «Ξαφνικά βρέθηκαν χρήματα για να φτιαχτεί το κάθε δρομάκι...».

Τοποθέτηση έκανε και ο υποψήφιος με τη Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία κ. Θοδωρής Κολοβός, ο οποίος αναφέρθηκε στη λειτουργία του αθλητικού οργανισμού, αλλά και στην ανυπαρξία πολιτικής για τις αθλητικές δραστηριότητες των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Δήμο Πρέβεζας.

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πάτσης, Παναγιώτης Τσόγκας