Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 20:09

Η Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας για μια μοναδική συναυλία στην Πρέβεζα!

H βραβευμένη σαν καλύτερη μπάντα της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας (παλαιά) θα βρεθεί στην Πρέβεζα για μια μοναδική συναυλία καλεσμένη της Φιλαρμονικής Πρέβεζας «ΟΡΦΕΥΣ.

Η συναυλία θα δοθεί την Κυριακή 20 Ιουλίου και ώρα 9.30 το βράδυ, μπροστά από τα δικαστήρια, στην παραλία της Πρέβεζας.

Νωρίτερα στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί παρέλαση της Φιλαρμονικής στην κεντρική αγορά και στην παραλία της πόλης. Η παλαιά φιλαρμονική Κέρκυρας έρχεται στην πόλη μας λόγω και των στενών δεσμών των αρχιμουσικών Πρωσοπάρη Σπύρου και Μπίτου Κων/νου.

kerk

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας γνωστή στην Κέρκυρα ως "Παλαιά Φιλαρμονική", ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1840 από εκλεκτά μέλη της κερκυραϊκής κοινωνίας.

Στον ενάμιση και πλέον αιώνα της ζωής της η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας υπηρέτησε με πίστη και εξαιρετική επιτυχία και τους τρεις αρχικούς της σκοπούς. Συνδέθηκε απόλυτα με τον εορτασμό των θρησκευτικών και αργότερα εθνικών τελετών, ενώ πρόσφερε πάντοτε δωρεάν επιμελή εκπαίδευση στη θεία τέχνη της μουσικής στην κερκυραϊκή νεότητα.

Η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας απέδωσε πρώτη τον Εθνικό Ύμνο και παιάνισε το 1896 στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο των Αθηνών τον "Ολυμπιακό Ύμνο" του Κερκυραίου συνθέτη Σπύρου Σαμάρα.