Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 18:11

Υπέροχη θεατρική βραδιά στην Αρχαία Κασσώπη

«Αποζημιώθηκαν» αισθητικά και ψυχικά οι φίλοι του θεάτρου από την Πρέβεζα, την Άρτα, τη Λευκάδα, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες περιοχές που έκαναν το «ταξίδι» μέχρι την Αρχαία Κασσώπη, για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος», του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, που «ανέβηκε» στο Νομό μας, σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα» και τη ΛΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Το κοινό καθηλώθηκε από την εξαίρετη ερμηνεία της Όλιας Λαζαρίζου, την ευρυματική σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη και τη διακριτική-σιωπηλή, αλλά μεστή νοημάτων παρουσία της Δανάης Ρούσσου, στο ρόλο του Αγγέλου (Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης – Ενδύματα: Αριστείδης Πατσόγλου – Φάσμα ελευθερίας: Κατερίνα Χαρμάνη).

101 2090

Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για το κοινό να επανακτήσει τη ζωντανή του σχέση με αυτά τα σπουδαία μνημεία και ειδικότερα τον υπέροχο χώρο της Κασσώπης, μέσα από τη βιωματική εμπειρία της συγκίνησης που μπορεί να προσφέρει η θεατρική τέχνη, όπως τόνισε και η προϊσταμένη της ΛΓ' Εφορείας Αρχαιοτήτων, Χριστίνα Μερκούρη.

Πολύτιμη και η συνεισφορά της ΛΕΚ Πρέβεζας (για ακόμη μια φορά...), η οποία βοήθησε τα μέγιστα ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

 

Π.Τ.