Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 15:46

Keepers of the Castle στις 26/7 στο Κάστρο Παντοκράτορα

Keepers of the Castle. Για μια και μοναδική εμφάνιση στο Κάστρο του Παντοκράτορα στην Πρέβεζα στις 26/7 (9.15μ.μ.). Σαντομάς, Λόγος Απειλή, 12ος Πίθηκος, Κανόν.

Στα decks: dj Waif & dj X-Lib. Guests: Marco Bartoli, Alexx Fatal, ΕΝΟΧΕΣ, Μ.Α.Φ.Ι.Α, Λόγου Χάρη, ΓΚΔ. Afterparty: MadnessKey & Primal (B-Music).

Warm-up: Buttonpressah (Υποκουλτούρα). Breakdance show:Soul Flow crew. Beat Box show: Stam &Fat.

Οι καρδιές χτυπάνε δυνατά για το πιο δυνατό και καυτό LIVE event. Μουσική, ρίμες, εικόνες, συναισθήματα, σκέψεις κι έντονες δονήσεις κυριαρχούν στο χώρο του κάστρου αυτού με την ξεχωριστή αύρα. Οι 4 mcs διασταυρώνουν τα ξίφοι τους και έρχονται να υπερασπίσουν τα κοινά ιδανικά και την αληθινή μουσική βάζοντας φωτιά στη σκηνή ο ένας πλάι στον άλλον με καινούρια αλλά και παλιότερα και αγαπημένα κομάτια.


Το κάστρο του Παντοκράτορα βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πόλης της Πρέβεζας ακριβώς στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου και αποτελεί ένα από τα τρία κάστρα της πόλης. Χτισμένο το 1807 σε σχέδια του Γάλλου συνταγματάρχη F.F.Guillaume de Vaudoncourt, ύστερα από εντολή του Αλί Πασά προκειμένου να εξασφαλιστεί ο έλεγχος της εισόδου στον Αμβρακικό. Το αρχικό του όνομα ήταν Ούτς Καλέ (Εξωτερική Ακρόπολη) αλλά στα μεταγενέστερα χρόνια μετονομάστηκε σε Παντοκράτορα λόγο της ομώνυμης εκκλησίας που βρισκόταν εκεί πριν την ανέγερση του. Το κάστρο σχηματίζει ένα κανονικό πεντάγωνο το οποίο εκτός των υψηλών περιμετρικών τειχών του αποτελείται και από επιθαλάσσιο προμαχώνα, ξηρά τάφρο στα νότια, αντερείσματα, ένυδρη τάφρο στα βόρεια και η κύρια πύλη του βρίσκεται στη βόρεια πλευρά. Για κάποιο χρονικό διάστημα το κάστρο χρησιμοποιήθηκε σαν φυλακή. Πλέον στο χώρο πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις.