Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 15:18

Wim Mertens: "Το Μνημείο Αυγούστου είναι πραγματικά ένα μοναδικό μέρος"

Στην απόφασή του να δώσει τη μοναδική του συναυλία στη χώρα μας στο Μνημείο του Αυγούστου αναφέρθηκε ο Βέλγος πιανίστας Wim Mertens σε δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας το χώρο μοναδικό.

«Είναι πραγματικά ένα μοναδικό μέρος, μία μοναδική πρόταση», είπε χαρακτηριστικά για τον χώρο που επισκέφτηκε από νωρίς το πρωί και πρόσθεσε ότι νιώθει υπερήφανος και χαρούμενος για την παράσταση και πως η μουσική σε αυτό τον τόπο έχει τον δικό της συμβολισμό.

IMG 2482

Η απόφαση του να δεχτεί θετικά την πρόταση και να δώσει συναυλία στην αρχαία Νικόπολη ήταν συνειδητή γιατί όπως αναφέρει καθοριστικό ρόλο είχαν για εκείνον τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν πριν 20 αιώνες στην περιοχή.

«Είναι αλήθεια, ότι όλα όσα συνέβησαν εδώ, πριν από 2.000 χρόνια, 20 αιώνες, ήταν σημαντικά. Οι ιστορικοί τα επιβεβαιώνουν ως ιστορική στιγμή - κλειδί , που πραγματικά έχει αλλάξει τότε την πορεία της Ευρώπης της Ελλάδας κυρίως στην κουλτούρα και στην οικονομία. Και γι' αυτό είμαι ευτυχής που βρισκόμαστε εδώ. Αυτό ήταν και το στοιχείο- κλειδί για την απόφασή μου να έρθω, η οποία ήταν συνειδητή, ήταν μία καλή προσωπική επιλογή».

Ο διάσημος πιανίστας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε και στο ρόλο της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην κεντρική Ευρώπη, εγώ προσωπικά είμαι πεπεισμένος, και έχω την εντύπωση πως έχουμε το βλέμμα στραμμένο πάντα προς την Ελλάδα και στην αρχαία Ελλάδα με πολλή προσοχή και με μεγάλο σεβασμό, για την κουλτούρα και το ελληνικό πνεύμα, αυτό που άρχισε 5 αιώνες πριν από τον Χριστό, μέχρι σήμερα μαζί με όλες τις καταστάσεις και τα προβλήματα που βιώνει η χώρα.

Για την Ευρώπη, ο ρόλος της Ελλάδας, ως ένας ρόλος προτεραιότητας, συνεχίζει να είναι πολύ σημαντικός. Πιστεύω ότι αυτή η σχέση μεταξύ της κεντρικής Ευρώπης και της Ελλάδας, θα ανανεώνεται κάθε φορά».