Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Ιουνίου 2012 03:27

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη Νικόπολη

Σαφές χρονοδιάγραμμα για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μέχρι τον Ιούλιο του 2013, μπήκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην έδρα της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO στην Αθήνα.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Αικατερίνης Τζιτζικώστα και τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO N.Πρέβεζας Ευάγγελο Κατσίμπρα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έγιναν τηλεφωνικές επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού και της UNESCO ενώ καθορίστηκε πλέον σαφές χρονοδιάγραμμα ένταξης έως τον Ιούλιο του 2013 οπότε και συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή.

unesco

Στο πλαίσιο των παραπάνω αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί φωτογραφική έκθεση με θέμα την Αρχαία Νικόπολη με την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Ομίλου UNESCO Ν.Πρέβεζας η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και θα καλυφθεί από ραδιοτηλεοπτικά μέσα με σκοπό την αναγνωρισιμότητα της Αρχαίας Νικόπολης. Στην συνέχεια η έκθεση προβλέπεται να μεταβεί και σε χώρες του εξωτερικού παράλληλα με την έκθεση «Ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στην αίθουσα της Λαϊκής Αγοράς. (δες: Προχωράει η ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα μνημεία της Unesco )