Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 00:54

Μάγεψε το κοινό η Ερατώ από την Πρέβεζα…

Όρθιοι χειροκρότησαν οι θεατές που σχεδόν γέμισαν το Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας χθες το βράδυ, την Κατερίνα Διδασκάλου που ως Ερατώ με καταγωγή από την Πρέβεζα παρουσίασε έναν καταπληκτικό μονόλογο.

IMG 9407

Πρόκειται για το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη, «Η πόρνη από πάνω», το οποίο εξιστορεί τη ζωή μιας γυναίκας, της Ερατούς, η οποία μεγαλώνει στην Πρέβεζα, με απαγορεύσεις και περιορισμούς. Στο πρόσωπο ενός Αθηναίου αστυνομικού πιστεύει πως βρήκε τον... άγγελο που θα την οδηγήσει στη δική της Γη της Επαγγελίας και θα φωταγωγήσει τη ζωή της. Τον παντρεύεται με χαρά και τον ακολουθεί στην Αθήνα. Γρήγορα όμως διαπιστώνει πως όλα ήταν μέσα στο μυαλό της και πως ο άντρας της ήθελε μόνο μια νοικοκυρά να τον φροντίζει.

IMG 9403

Μια μέρα, μια πόρνη εγκαθίσταται στο διαμέρισμα πάνω από το δικό της και το χρησιμοποιεί ως χώρο εργασίας...Κάθε βράδυ η Ερατώ ακούει όσα γίνονται εκεί... Κι αρχίζει να βλέπει τη ζωή της διαφορετικά.

Υπάρχουν δύο εκδοχές για το γεγονός ότι ο συγγραφέας επέλεξε την Ερατώ να έχει καταγωγή από την Πρέβεζα. Η μία είναι ότι η λατρεία του για τον Καρυωτάκη τον οδήγησε σε αυτό και η άλλη ότι επρόκειτο για κάποια γνωστή του...