Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 00:55

Στενή συνεργασία του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα με το "Διάζωμα"-Πλήθος κόσμου στην προβολή για τον Β. Λαμπρουνιδάκη

Την ακόμη στενότερη συνεργασία του Σωματείου «Διάζωμα» με τον Πρεβεζάνο σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα προανήγγειλε ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Σταύρος Μπένος με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη με τίτλο «Η αλήθεια πίσω από τον Μύθο» που είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο αρχαιολόγο και καθηγητή Βασίλη Λαμπρουνιδάκη.

DTM 1215_04

Η προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον κινηματογράφο Όπερα Odeon σε μια αίθουσα που γέμισε ασφυκτικά, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που δεν βρήκαν να κάτσουν και παρακολούθησαν όρθιοι την προβολή, που ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο αρχαιολόγο που «ανέστησε» την Επίδαυρο.

Ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος αναφέρθηκε στο αξιόλογο έργο του κ. Λαμπρινουδάκη και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι στο εξής το Διάζωμα θα παρουσιάζει κάθε χρόνο μια ταινία του Μπάμπη Τσόκα αφιερωμένη σε κάποιον μεγάλο αρχαιολόγο με επόμενο στην σειρά το ντοκιμαντέρ για το έργο του καθηγητή Χαράλαμπου Μπούρα.

DTM 1215_06

Ο Μπάμπης Τσόκας ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και την αγάπη τους ενώ σήμερα Τετάρτη αναχωρεί για την Αμερική και συγκεκριμένα για τη Ν. Υόρκη προκειμένου να συνεχίσει τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» που θα αποτυπώσουν τόσο την παιδική όσο και την πιο ώριμη ηλικία της πασίγνωστης ντίβας. Προεξόφλησε δε, ότι η ταινία που ξεκίνησε να γυρίζεται από το 2013, θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2015, διότι μένει να πραγματοποιηθούν άλλα δύο ταξίδια, στο Παρίσι και στον Σκορπιό. (Δείτε περισσότερα εδώ)

DTM 1215_02

Να θυμίσουμε πως το περασμένο Καλοκαίρι ο Πρεβεζάνος σκηνοθέτης παρουσίασε και στην Πρέβεζα ταινία - αφιέρωμα για το ιδρυτικό μέλος του Διαζώματος αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη (Δείτε περισσότερα εδώ) εγκαινιάζοντας έτσι μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία με το Σωματείο που φαίνεται ότι θα έχει επιτυχημένη συνέχεια.