Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 10:02

"Musical για μεγάλους και μικρούς" από τη Χορωδία Αρμονία

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο μιούζικαλ-ελληνικό και ξένο. Στο πρώτο μέρος η Νεανική χορωδία θα παρουσιάσει τα τέσσερα πιο διάσημα κομμάτια από το Αμερικάνικο μιούζικαλ "West side story", του Leonard Bernstein, τα οποία έχουν γράψει ιστορία στην εξέλιξη του μιούζικαλ σε παγκόσμια κλίμακα : "I feel Pretty" είναι το τραγούδι της πρωταγωνίστριας Μαρία και θα το παρουσιάσουν μόνο τα κορίτσια της χορωδίας.

Μετά ακολουθεί το «Maria"- είναι το κομμάτι το οποίο τραγουδάει ο άλλος πρωταγωνιστής του μιούζικαλ, ο Τόνυ όταν βλέπει για πρώτη φορά την Μαρία και την ερωτεύεται. Θα το παρουσιάσουν μόνο τα αγόρια της χορωδίας. Στην συνέχεια έρχεται το γνωστό "Tonight" που στη διάρκεια του έργου τραγουδιέται στο πρώτο ραντεβού του Τόνυ με τη Μαρία. Στο τέλος έρχεται το «Αmerica» – το κομμάτι στο οποίο οι μετανάστες από το Puerto Rico, τσακώνονται με πολύ χιούμορ μεταξύ τους για το αν είναι καλή η ζωή των μεταναστών στην Αμερική. Στο πιάνο συνοδεύει η Κα Δήμητρα Αποστολίδη.

arm

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η Παιδική χορωδία «Αρμονία» θα παρουσιάσει το παιδικό μιούζικαλ «Μια φορά και έναν καιρό στους Παξούς» βασισμένο σε παραδοσιακά παραμύθια των Παξών. Το έργο αυτό γράφτηκε τον περασμένο Αύγουστο το 2014 για το Παιδικό εργαστήρι του Paxos music festival από τη Δήμητρα Τρυπάνη-καθηγήτρια σύνθεσης στο Μουσικό τμήμα του Ιόνιου Πανεπιστήμιο Κέρκυρας και εκτελέστηκε για πρώτη φορά εκεί. Το μιούζικαλ αυτό πρωτοτυπεί με το πρωταγωνιστικό ρόλο της χορωδίας, με ένα ξεχωριστό και σύγχρονο άκουσμα, με χορωδιακά «Body percussion" σε κάποια ηχοτοπία, με παράξενο συνδυασμό διαφορετικών μουσικών στυλ (π.χ Μπαρόκ με Ραπ) με μία πρωτότυπη ενορχήστρωση για δύο βιολιά και πιάνο. Συνοδεύουν: Δήμητρα Αποστολίδη –πιάνο, Βανέσα Αθανασίου-Βιολί, Νίκος Λιόντος- βιολί.

Στους βασικούς ρόλους θα παίξουν παιδιά από την Παιδική και Νεανική χορωδία «Αρμονία» Πρέβεζας: η Θάλεια Ρούσσου στο ρόλο της καλής νεράιδας Σπειώ, ο Παναγιώτης Ντάλας στο ρόλο του Σγούμπου, ο Διονύσιος Αλεξάνδρου στο ρόλο του Δρακόντου, ο Τάσος Άρμπυρος στο ρόλο του Μισοκολάκη, η Δέσποινα Μούσσα στο ρόλο της Κακιάς μάγισσας και η Αμαλία Δημητρακοπούλου στο ρόλο του ξωτικού Λιοκόρνυ.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν η συνθέτρια Δήμητρα Τρυπάνη, η Κα Μιράντα Καλδή-καθηγήτρια διεύθυνσης χορωδίας στο Μουσικό τμήμα του Ιόνιου πανεπιστήμιου και η Κα Φαίη Λύχνου-μία από τους διοργανωτές του Paxos music festival, η οποία βρήκε και μελέτησε τα παραδοσιακά παραμύθια.

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική βοήθεια της Κας Αγαθής Γιάπρου.