Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 03:40

Γυρίζουν τις πλάτες τους στο μέλλον, με παρέα τη μουσική...

Το μέλλον που φτιάχνουν όπως θέλουν οι μεγάλοι, δεν είναι συμβατό με τα όνειρα των νέων παιδιών της Πρέβεζας, τα οποία βροντοφώναξαν... μουσικά με όλη τη δύναμη της ψυχής και του τραγουδιού τους, πως δε θα γίνουν... «τέρατα με λογική», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο τίτλος ενός από τα τραγούδια που ανήκει σε ένα γκρουπάκι μαθητών της πόλης και ερμήνευσε η Δήμητρα Χάιδα.

Όλα τα γκρουπ, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, στη μουσική συναυλία, που διοργανώθηκε χθες (26-6-2012) στην παραλία της Πρέβεζας, μπροστά από το δικαστικό μέγαρο, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2012. Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη το Σάββατο, ωστόσο η κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Μελετίου, τη μετέθεσε για χθες.

Τα παιδιά εξέφρασαν μέσα από τα όργανά, το τραγούδι και την σκηνική τους παρουσία την αντισυμβατικότητά τους και ειδικά όσα φύγουν για άλλες πόλεις για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους θα κουβαλούν αυτές τις στιγμές στην Πρέβεζα ως κληρονομιά, βαθιά μέσα στην ψυχή τους.

Το μουσικό πρόγραμμα της συναυλίας «ταξίδεψε» το κοινό, που έδειχνε να απολαμβάνει τις μουσικές προσπάθειες των παιδιών, σε έντεχνα «μονοπάτια» και σε συνθέσεις ελληνικού και ξένου ροκ και ποπ ρεπερτορίου.

Την παράσταση «έκλεψε» πάντως το συγκρότημα RΟΜ ΒΕΣ, οι οποίοι «έκλεισαν» και το πρόγραμμα, με την τσιγγάνικη μουσική τους, από διάφορες περιοχές του πολύχρωμου «μωσαϊκού» που λέγεται Βαλκάνια.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Πρεβεζάνου συνθέτη-ερμηνευτή, Κώστα Αντύπα στην καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης και της Δήμητρα Φώτογλου στην παρουσίαση.

 

 

Η ταυτότητα της συναυλίας:

 

 

 

 

ΒΙΛΕΛΜΙΝΗ ΚΑΤΣΗ (πλήκτρα)

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (κιθάρες)

 

ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ, ΡΟΚ ΚΑΙ ΠΟΠ

 IMG 3135

 

Η Βιλελμίνη Κατσή είναι ένα νέο πρόσωπο και μια φρέσκια πρόταση στο χώρο της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής.. 'Ήδη κυκλοφορεί το πρώτο της ορχηστρικό lounge cd-single , με τίτλο "into the dark", που περιλαμβάνει τέσσερα ολοκαίνουργια και ολόφρεσκα τραγούδια, σε μουσική της Βιλελμίνης. Η Πρεβεζάνικης καταγωγής, μουσικοσυνθέτης, ασχολείται με τη μουσική από 5 χρονών. Γεννήθηκε στο Μαρούσι την 9/3/1978 και μεγάλωσε εκεί μέχρι τα 19 της όπου σπούδασε πιάνο και αρμονία στα Ωδεία Θαλής και αργότερα στο κεντρικό ωδείο του Φίλιππου Νάκα στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Εθνικό Ωδείο παράρτημα Πρέβεζας, όπου έκανε μαθήματα φωνητικών για δύο χρόνια με καθηγητή τον Κοσμά Παφίτη.

Τα έσοδα από το νέο καλοκαιρινό κομμάτι σε μουσική της Βιλελμίνης με τίτλο lovely Greece/άρωμα Ελλάδας  θα διατεθούν στα παιδικά χωριά S.O.S.

 

Ο Σωτήρης Ντούσιας γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1994 στην Πρέβεζα. Έχει κάνει στο Ωδείο «Πολυρυθμία» Πρέβεζας μαθήματα στο αρμόνιο για 5 χρόνια και μαθήματα φλάουτου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σύνολα του Ωδείου κλασσικής και έντεχνης μουσικής. Συγχρόνως έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής, θεωρητικών, μαθαίνει μόνος του  κιθάρα, και του αρέσει να ασχολείται εμπειρικά με οποιοδήποτε μουσικό όργανο τυχόν πέφτει στα χέρια του. Πρόσφατα έγραψε το πρώτο του τραγούδι.

Ο Δημήτρης Μπατζανόπουλος, γεννήθηκε  την  13η Αυγούστου 1994 στην Αθήνα. Από το 2009 συμμετέχει στη  νεανική χορωδία Πρέβεζας,  ενώ εδώ και δύο χρόνια παρακολουθεί μαθήματα  ηλεκτρoακουστικής κιθάρας στο Ωδείο Πολυρυθμία στην Πρέβεζα . 

 

 

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΕΝΤΕΧΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ

IMG 3153 

 

Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009. Σκοπός του Μουσικού Σχολείου είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, μέσω της μουσικής παιδείας, παρέχοντας παράλληλα τη μόρφωση που παρέχεται και από τα υπόλοιπα γενικά σχολεία. Η κατεύθυνσή του είναι ανθρωπιστική και ο στόχος του, πέρα από τις επιδόσεις είναι ο άνθρωπος.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας (Νέα, Αρχαία, Μαθηματικά κ.λπ) και επιπλέον Μουσικά Μαθήματα (Ευρωπαϊκή θεωρία κ.λπ) και Μουσικά Όργανα (πιάνο, κιθάρα κ.λπ).

 

Μουσικοί :

Βραχλιώτη Βιβιάνα – ηλεκτρική κιθάρα

Παυλίδου Κέλυ – βιολί
Κωτσούκης Πυθαγόρας – μπάσο

Χούφης Χρήστος – τρομπέτα

Σαλμάς Βασίλης – ακουστική κιθάρα

Πουτέτσης Νίκος – ντραμς

 

Ενορχήστρωση, διδασκαλία: Γιώργος Τσούκης

 

 

 

MIDNIGHT CRASH

ROCK

 

Το συγκρότημα Midnight Crash δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από μαθητές του 1ου Λυκείου. Η μουσική που παίζουν είναι Rock. Συνθέτουν πλέον και τα δικά τους κομμάτια. Το συγκρότημα έχει παίξει σε γιορτές του 1ου Λυκείου και σε εκδήλωση πολιτικής νεολαίας.

 

Κοτσίνης Γιώργος - 1η κιθάρα

Δημοπούλου Ντίνα - 2η κιθάρα

Ντούμης Βησσαρίων - Ντραμς

Παπανικολάου Παναγιώτης - Πιάνο και φωνή

Περδίκη Παναγιώτα - Φωνή

Ηλίας Αντωνίου - Μπάσο

Κοτσίνης Γιώργος - Ηλεκτροακουστική κιθάρα

 

 

FADED SUN

HARD ROCK

 

To συγκρότημα Faded Sun δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2011 από μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Πρέβεζας. Η μουσική που παίζουν είναι hard rock. Τον πρώτο καιρό ήταν cover μπάντα αλλά πλέον συνθέτουν και τα δικά τους κομμάτια. Από τη δημιουργία του μέχρι τώρα το συγκρότημα έχει παίξει σε διάφορες συναυλίες στο 1ο και 2ο Λύκειο στο Noname και στα Ανθεστήρια.

 

Παππάς Χρήστος - 1η κιθάρα
Βερύκιος Ηλίας - 2η κιθάρα
Ντούμης Βησσαρίων - Ντράμς
Αντωνίου Ηλίας - Μπάσο
Κιτσάκης Τάσος - Φωνή
Ζήση Εύη - Φωνή
Χάιδα Δήμητρα - κιθάρα, φωνή
Περδίκη Παναγιώτα - Φωνή

 

 

ROM BES

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΡΟΜΑ

 IMG 3244

Το συγκρότημα αποτελείται από σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου - Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα. Οι μουσικοί που συμμετέχουν προέρχονται από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας με διαφορετικά μουσικά βιώματα. Η μουσική που παίζουν είναι τσιγγάνικη μουσική των Βαλκανίων.

 

 

 

 

Έκθεση εικόνων