Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 03 Μαϊος 2015 01:22

Ξεκινά τη Δευτέρα το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Πρέβεζα

Την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το υποκριτικό τους ταλέντο θα έχουν οι μαθητές των σχολείων της Πρέβεζας στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου, αποδεικνύοντας ότι το θέατρο είναι μια δημιουργική μορφή τέχνης που μέσα στα σχολεία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

Το μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου που διοργανώνει για τρίτη χρονιά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 4 Μαΐου έως και το Σάββατο 9 Μαΐου, ενώ οι παραστάσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα θα δοθούν στην αίθουσα της Θεοφανείου και στην Όαση και θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

programma

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οκτώ σχολεία και τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ στην Θεοφάνειο το 2ο Γυμνάσιο θα ανεβάσει την παράσταση «Άννα Φρανκ».

Την Τρίτη στις 7:30 το απόγευμα στη Θεοφάνειο το Γυμνάσιο Πάργας παρουσιάζει την πιο δημοφιλή από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη «Τρωάδες» και αμέσως μετά στην σκηνή θα ανέβουν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Πρέβεζας με το έργο «Αλιβάνιστος» του Παπαδιαμάντη.

Την Τετάρτη οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στις 19:00 στη Θεοφάνειο με το Γυμνάσιο Καναλακίου και τον «Βιολογικό μετανάστη» του Αρκά, ενώ στην ΟΑΣΗ το Λύκειο Καναλακίου θα ανεβάσει την «Αντιγόνη» του Μπρέχτ.

Την Πέμπτη στη Θεοφάνειο στις 8 το βράδυ το 3ο Γυμνάσιο θα ανεβάσει το έργο του Νιλ Σάιμον «Ηλίθιοι».

Την Παρασκευή στη Θεοφάνειο στις 8 το βράδυ το 2ο Λύκειο θα δώσει την παράσταση «Βαβυλωνία» του Δημήτρη Βυζάντιου και το μαθητικό φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Θεοφανείου με το Γυμνάσιο Θεσπρωτικού και την παράσταση «Η Συμπεθέρα από το Μπεράτι.