Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 17 Μαϊος 2015 17:30

«Η μεγάλη κραυγή» (του Πρεβεζάνου συγγραφέα Γιάννη Δημολιάτη)

Αυτή την εβδομάδα σας παρουσιάζουμε το βιβλίο του Γιάννη Δημολιάτη «Η μεγάλη κραυγή» (Εκδόσεις: Κοντύλι, 2014).


Ο Γιάνης Δηµολιάτης γεννήθηκε το 1951 στην Κάτω Σκαφιδωτή Πρεβέζης, όπου και τελείωσε το Δηµοτικό Σχολείο. Πήρε πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1976. Από το 1989 ζει στην Πεδινή Ιωαννίνων. Εργάζεται ως Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Ιατρικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

«Η μεγάλη κραυγή» είναι αποτέλεσμα έρευνας του αναπληρωτή καθηγητή Υγιεινής και Ιατρικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιάνη Δημολιάτη ο οποίος στρέφει το ενδιαφέρον του όχι στον ασθενή, αλλά σε αυτόν που τον φροντίζει: στην κόρη ή στον γιο που φροντίζει τον γονιό του, την/τον εγγονή/εγγονό, αδελφή/αδελφό ακόμη και τον γονιό που ουκ ολίγες φορές γίνεται και νοσοκόμος του παιδιού του.
Το νέο βιβλίο των εκδόσεων Κοντύλι είναι επομένως μια συλλογή από αυθεντικές μαρτυρίες προσώπων που ήρθαν αντιμέτωπα με τη χρόνια νόσο, αναλαμβάνοντας ρόλο αποκλειστικού νοσοκόμου, τη στιγμή που δεν έχουν ιδέα γι’ αυτό, τη στιγμή που η ιατρική μπερδεύει το ζην με το ευ ζην, και τη στιγμή που ψυχοκοινωνική υποστήριξη για τα πρόσωπα αυτά και για τις οικογένειες δεν υπάρχει. Το κυριότερο, «Η μεγάλη κραυγή», πέρα από το γεγονός ότι αγγίζει πολλά σπίτια και πολλές ψυχές, προσφέρει έδαφος για μία περαιτέρω συζήτηση θίγοντας ειδικότερα, θέματα όπως της ευζωίας και του συστήματος υγείας.