Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 24 Μαϊος 2015 02:48

Μάγεψε η "Κάρμεν" από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι πολίτες της Πρέβεζας οι οποίοι το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πρέβεζας για να παρακολουθήσουν την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), με την «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ.

IMG 0537

Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως, που παρουσιάζεται, με τους εξαιρετικούς μονωδούς της ΕΛΣ, σε συντετμημένη μορφή με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά... μέσα σε μια βαλίτσα. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που υλοποιεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχοντας ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του.

IMG 0541

Παράλληλα τις προηγούμενες ημέρες μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες», το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη δημοτική βιβλιοθήκη.

IMG 0534

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πως η κατανόηση ενός πολιτιστικού γεγονότος εξαρτάται από τον πλούτο των εμπειριών μέσα από τις οποίες θα το προσεγγίσεις.