Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 07 Ιουλίου 2012 11:03

Διαδρομές με... πυξίδα τη Βιβλιοθήκη

Ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας, σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library και την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας στους μελλοντικούς χρήστες των Βιβλιοθηκών.

Η συμμετοχή των παιδιών στην καλοκαιρινή εκστρατεία, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών έχουν γίνει οι ακόλουθες δράσεις:

 

 

1η Δράση :

Ο Χρόνος που μας χωρίζει ο Χρόνος που μας ενώνει

 DSC 1026.1

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην ιστορία της Πρέβεζας των τελευταίων 100 χρόνων, μέσα από τα ιστορικά της σύμβολα (κτίρια, μνημεία, αγάλματα κ.α.), έμαθαν για τη διαχρονική χρήση τους και έφτιαξαν τη Χρονογραμμή.

Εμψυχωτές στην δράση της Χρονογραμμής: Αικατερίνη Κορωναίου, Σπύρος Λάμπρος και Ιωάννα Δούκα.

 

 

2η Δράση:

Οδύσσεια: Η πολυμήχανη ιστορία

DSC 1046.1

 

Τα παιδιά χωρισμένα σε 4 ομάδες των 12 ατόμων η κάθε μία, μέσα από τη θεατρική έκφραση, αναβιώνουν τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο δύσκολο ταξίδι του μέχρι την Ιθάκη. Πρώτη συνάντηση του θεατρικού παιχνιδιού, αφορούσε τον Οδυσσέα στη χώρα των Λωτοφάγων. Εμψυχωτής στο θεατρικό παιχνίδι της Οδύσσειας, η Ευαγγγελία Κατσάβαρου.

 

 

3η Δράση:

Τα Μονοπάτια των βιβλίων

 

DSC 1075.1

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στα καινούργια παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης μέσα από παιχνίδι με ζάρια και κάρτες και στο τέλος σχεδίασαν και έφτιαξαν το αναμνηστικό τους δώρο, μια πανέμορφη κατσούφα πασχαλίτσα, εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο. Εμψυχωτές στα Μονοπάτια των βιβλίων, η Αλεξία Μπουκουβάλα, η Δήμητρα Λάμπρου και η Σίσσυ Τσαούση.

 

 

Η Καλοκαιρινή εκστρατείας συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα (9 Ιουλίου-13 Ιουλίου) με τις δράσεις:

Τα Μονοπάτια των Βιβλίων, Τρίτη 10 Ιουλίου, ώρα 10:00 – 12:00

Οδύσσεια: η πολυμήχανη ιστορία, Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Ιουλίου, ώρα 10:00 – 12:00

Γνωρίζω το γείτονά μου, Παρασκευή 13 Ιουλίου, ώρα 19:00 – 21:00.