Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 05:15

Πρώτη ημέρα με... απρόσμενες επισκέψεις για το «Με διάβασες... αντάλλαξέ με»

Αρκετά μεγάλη συμμετοχή είχε η πρώτη ημέρα της ανταλλαγής βιβλίων «Με διάβασες... αντάλλαξέ με» που διοργανώνει ο Σύλλογος «Περί Βιβλίου» Πρέβεζας, κάθε βράδυ (20.00-24.00) μέχρι και την Κυριακή, στην παραλία της πόλης μπροστά από τη Eurobank.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Κατσανάκης και τα μέλη Βάσω Πασσά, Σοφία Πασσά, Αλεξία Μπουκουβάλα και Σίσσυ Τσαούση, μας ενημερώνουν πως μετά το πέρας της πρώτης ημέρας έχουν συγκεντρώσει περίπου 250 βιβλία και πραγματοποιήθηκαν περίπου 45 ανταλλαγές, αριθμός που φανερώνει θετική ανταπόκριση.

IMG 4998

Ο κ. Κατσανάκης ανέφερε για την πρωτοβουλία του Συλλόγου: «Ο Σύλλογος ''Περί Βιβλίου'' αποφάσισε φέτος να ξεκινήσει αυτή την εκδήλωση, να ανταλλάσσουμε βιβλία. Δηλαδή κάποιος που έχει ένα βιβλίο το οποίο έχει διαβάσει ή που έχει κάποιο διπλό βιβλίο έρχεται και παίρνει κάποιο άλλο για να το διαβάσει χωρίς να πληρώσει κάτι. Οι εποχές είναι δύσκολες και πιστεύω ότι το βιβλίο είναι η καλύτερη διασκέδαση. Με ένα βιβλίο ταξιδεύεις, ξεκουράζεσαι, ονειρεύεσαι και σε αυτές τις εποχές μας χρειάζεται. Η μόνη προϋπόθεση είναι το βιβλίο αυτό να είναι σε καλή κατάσταση. Αν δούμε και έχει συμμετοχή η εκδήλωση αυτή σκεφτόμαστε το χειμώνα ένα Σάββατο το μήνα να το καθιερώσουμε στα γραφεία του Συλλόγου και να γίνεται η ανταλλαγή βιβλίων».

 

 

Η επίσκεψη του Λουδοβίκου των Ανωγείων

 

 loudivikos ton anogeion vivlio

Το «ποδαρικό» πάντως για τα μέλη του Συλλόγου, δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, που βρέθηκε στην Πρέβεζα για την παράσταση «Άνθος του γιαλού» πλησίασε το stand, έπιασε κουβέντα στα μέλη του Συλλόγου και τους εξέφρασε το θαυμασμό του για την πόλη μας.

Υπέγραψε μάλιστα στα βιβλία εντυπώσεων που κρατούν στο «Περί Βιβλίου» και αφιέρωσε τον παρακάτω στίχο: «Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά κι οι άνεμοι πατρίδα». Επέλεξε επίσης το βιβλίο «Αναμνήσεις μιας γκέισας», το οποίο πήρε μαζί του, πιστεύοντας ότι μπορεί να εμπνευστεί κάτι ερωτικό μέσα από αυτό.

IMG 4992