Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012 05:38

Αυγουστιάτικη Πανσέλληνος με τους Encardia στο Νεκρομαντείο

Το μουσικό συγκρότημα Encardia, θα φιλοξενηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου στις 2 Αυγούστου (10μ.μ.), για την Αυγουστιάτικη Πανσέλληνο, σε μία μουσική συναυλία υπό την αιγίδα της ΛΓ' Εφορείας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων.

Οι Εncardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα απο την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας.

Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν τετρακόσιες ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία και Κύπρο. Έχουν εκδώσει πέντε δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή. Έχουν συνεργαστεί και δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κατωιταλικής μουσικής (G. Avantaggiato, R. Licci, Cinzia Villani, E.Castagna, Daniele Durante, τα συγκροτήματα ghetonia, mala lingua, mala agapi, Canzoniere Grecanico Salentino, Asteria, Uccio Aloisi gruppu κ.α.) και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Αργύρης Μπακιρτζής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Claudia Delmer, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Χρ.Τσιαμούλης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Nίκος Ξυδάκης, Καίτη Κουλλιά, Γ. Βούκανος, Ν. Πλατύραχος, συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, ομάδα θεάτρου κούκλας «κιβωτός μύθων», ο ηθοποιός Hλίας Λογοθέτης, θεατρική ομάδα «Ία», κ.α.

image

Tον Αύγουστο του 2008 παρουσιάστηκαν μαζί με το βετεράνο Giovanni Avantaggiato στο κορυφαίο και μοναδικό στo είδος του φεστιβάλ “la notte della taranta” στην Ιταλία, παρουσία 120.000 θεατών!

Το Μάρτιο του 2012 η ταινία του Άγγελου Κοβότσου με τον τίτλο «encardia-η πέτρα που χορεύει» απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14οφεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.