Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 16:20

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του atpreveza.gr – Ο Άντριου Κοέν στην Πρέβεζα

Στις 19 Φεβρουαρίου το atpreveza.gr σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του (διαβάστε ΕΔΩ), είχε αναφερθεί σε ενδεχόμενη επίσκεψη του κ. Άντριου Κοέν (Ειδικός Επιστήμονας σε θέματα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς), υψηλόβαθμου στελέχους του αμερικανικού State Department, στην πόλη της Πρέβεζας.

state department_020714

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοέν (φωτογραφία) βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη, στην πόλη της Πρέβεζας και συνοδευόμενος από αξιωματούχους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κα Ανθή Αγγέλη, επισκέφθηκε το Μουσείο της Νικόπολης και τους αρχαιολογικούς χώρους.

2b2fab8

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, πραγματοποίησε μία ουσιαστικά «εθιμοτυπική» επίσκεψη στην περιοχή μας, στο πλαίσιο του MOU (Μνημόνιο Συνεργασίας) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, που αφορά στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ελληνικών αρχαιοτήτων.

Ο κ. Κοέν, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ μας, δεν επιθυμούσε να δώσει δημοσιότητα στην επίσκεψή του, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική για όσους εργάζονται στο State Department.