Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012 22:36

Ένα τραγούδι για τον Τάκη, από την Πρέβεζα στον ουρανό...

Η Πρέβεζα έχει μια μοναδική ικανότητα να «παντρεύει» το παρελθόν με το παρόν της. Το... οσμίζεσαι εύκολα, σε κάτι περιπτώσεις όπως η συγκέντρωση φίλων του Τάκη Γενιά, την Παρασκευή, στο θερινό κινηματογράφο «Κυανή Ακτή», για να τιμήσουν μουσικά τη μνήμη του. «Περισσότερο ένα μεγάλο πάρτι θέλαμε να κάνουμε», είπε ο γιος του Κώστας-Ορφέας και μάλλον είχε απόλυτο δίκιο, αν κρίνουμε από τη βραδιά, που κράτησε αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα.

Ήταν όλοι εκεί για τον Πρεβεζάνο καλλιτέχνη. Μικροί και μεγάλοι! Επίσημοι και... ανεπίσημοι! Όλοι εκεί για τον Τάκη, για τον οποίο συμπέραιναν στα «πηγαδάκια»: «Είναι σαν να μην έφυγε ποτέ. Σαν να είναι εδώ μαζί μας...».

Εκείνος από 'κει ψηλά, ίσως να απολάμβανε κάθε νότα που έφευγε από τα μουσικά όργανα για τον πρεβεζάνικο ουρανό. Ίσως εκεί να... πάρκαρε το ποδήλατό του και να σιγοτραγουδούσε ροκ στίχους, να ζωγράφιζε με το πινέλο των συννέφων. Με ένα «απαλό», ελαφρύ χαμόγελο να καμάρωνε την Πρέβεζα. «Like a rolling stone», που τραγουδούσε ο αγαπημένος Μπομπ Ντύλαν.

Κάποια αφηρημένα βλέμματα, κάποια δάκρυα στα κρυφά, συγκίνηση, αναμνήσεις και πολλή μουσική «έντυσαν» τη βραδιά. Για τον Τάκη...

Στο video του www.atpreveza.gr, μπορείτε να δείτε περισσότερα, γιατί μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις.

Προβλήθηκαν τρία εξαιρετικά αφιερωματικά βίντεο στον Τάκη Γενιά, που είχαν επιμεληθεί ο Μπάμπης Τσόκας, ο Γιάννης Κύρης και ο Γιάννης Νικολαϊδης, ενώ στη σκηνή εμφανίστηκαν και έπαιξαν οι Κώστας-Ορφέας Γενιάς, Αλέξανδρος Τσουμάνης, Αλέξανδρος Πήλιος, Δημήτρης Τριάντης, Χρήστος Αραβαντινός, Βασίλης Ευθυμίου, Σπύρος Γκανάλας, Βαγγέλης Τσίγγος, Χρήστος Αργυρός, Κώστας Αντύπας, Αποστόλης Σόφης, Αποστόλης Παπουτσάκης, Σοφία Κυριάκη, Ντίνος Γιαννακός, Θοδωρής Ζήσης, Σπύρος Σίσκας, Βασίλης Τζίμας, Μιχάλης Κριτσοτάκης, Χάρης Γκακιούζης, Σπύρος Τσουμάνης, Γιώργος Γαλιάτσος, Χρήστος Τσάντης (ζητούμε συγγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιον...).

Κλείνοντας, μία φράση του Κώστα-Ορφέα Γενιά: «Το ''γιατί'' είναι η ερώτηση που μας διαχωρίζει από τα ζώα, μου είχε πει μια μέρα. Τώρα θα ήθελα να είχα απαντήσει πως το ''ποτε'' είναι η ερώτηση που μας διαχωρίζει από τους Θεούς...».

 

*Δείτε παρακάτω στη σελίδα πλούσιο φωτογραφικό υλικό

 

 

 

 

Έκθεση εικόνων