Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2012 04:32

Στην Καβάλα βρίσκεται η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος

Ο Δήμος Καβάλας υποδέχεται τη βραβευμένη παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος Πρέβεζας, που θα δώσει συναυλία σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΟΣΚΑΡ», της μακεδονικής πόλης.


Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», το Εργαστήρι Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Σοφίας Νεοχωρίτου και η ορχήστρα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής «MELODIKOI ΑΝΕΡΓΟΙ» των φοιτητών του ΤΕΙ Άρτας.

Στόχος της παιδικής χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος Πρέβεζας που ιδρύθηκε το 2001, είναι η μελέτη των ελληνικών, παραδοσιακών, έντεχνων, ακόμη και σύγχρονων τραγουδιών, αλλά και η εντρύφηση στην παραδοσιακή (βυζαντινή) ψαλτική τέχνη.

Η χορωδία έδωσε πολλές παραστάσεις στην Φιλιππιάδα και την Πρέβεζα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Σύρο, Αθήνα, Σάμο, Φιλιατρά, Χανιά, Ηράκλειο, Άρτα) και του εξωτερικού (Κωνσταντινούπολη, Λέτσε, Μπρίντιζι). Τραγούδησε με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι: Βασίλης Λέκκας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Βόσσου και Αρετή Κετιμέ. Τον Μάιο του 2010 συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό παιδικών χορωδιών, που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Λάρισα, κερδίζοντας την πρώτη θέση.
Το 2004 κυκλοφορήθηκε το πρώτο της cd με τίτλο «Ας ξαναζήσουμε», ενώ το 2010 κυκλοφορήθηκε το δεύτερο cd με τίτλο «Εκεί, στα σύννεφα πιο πάνω...».