Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 12:11

Σε «χαμένη υπόθεση» εξελίσσεται η υπόθεση Unesco για την Αρχαία Νικόπολη – «Απών» ο Δήμος Πρέβεζας

p WDA-LOGO-UNESCO-20081

Στις 12 Ιανουαρίου 2016, πριν από ένα χρόνο το atpreveza.gr έγραφε στο ρεπορτάζ του (διαβάστε ΕΔΩ) ότι Νικόπολη και UNESCO είναι μία υπόθεση που προχωρά με τον αραμπά... Και έπειτα από ένα χρόνο η σπουδαία αυτή προσπάθεια μοιάζει να εξελίσσεται σε «χαμένη υπόθεση».

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 (διαβάστε ΕΔΩ) πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού συνάντηση του προέδρου του Ομίλου UNESCO Ν. Πρέβεζας κ. Ευάγγελου Κατσίμπρα με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μαρία Βλαζάκη, για το συγκεκριμένο θέμα.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που είχε προκύψει με τη συγκρότηση νέας ομάδας εργασίας από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού λόγω συνταξιοδοτήσεως μελών της παλιάς ομάδας εργασίας, παραμένει –όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr- πρόβλημα. Ομάδα εργασίας δεν έχει συσταθεί, κάθε αίτημα προς το Υπουργείο γίνεται… μπαλάκι ανάμεσα στις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να έχει περάσει ένας χρόνος και να μην έχει προχωρήσει τίποτα.

Ίδιο… τέλμα, διαπιστώνει και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο οποίος είχε επικοινωνήσει παλαιότερα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Η Περιφέρεια πάντως υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO (διαβάστε ΕΔΩ).

Στο μεταξύ υπήρξαν θετικές εξελίξεις με τη νέα είσοδο της πόλης, γεγονός που συμβάλλει φυσικά προς τη διεκδίκηση συνολικά της κοινωνίας της Πρέβεζας για το σκοπό της UNESCO.

«Απών» από την όλη διαδικασία φαίνεται πως είναι ο Δήμος Πρέβεζας, ο οποίος δεν έχει φέρει καν το θέμα σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο τον τελευταίο χρόνο, για να χαράξει έστω κάποια στρατηγική κατεύθυνση στο θέμα.