Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 01:23

Με το Λευκαδίτη συγγραφέα Σπύρο Βρεττό ξεκίνησαν και πάλι οι συναντήσεις του Φιλοσοφικού Καφενείου

Με πρώτο «καλεσμένο» τον Λευκαδίτη συγγραφέα Σπύρο Βρεττό ξεκίνησε τις συναντήσεις του για το νέο έτος το Φιλοσοφικό Καφενείο που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας.

IMG 0889

Όπως τόνισε ο Δρ Κωνσταντίνος Ακρίβος, ο οποίος συντονίζει το Φιλοσοφικό Καφενείο, στόχος φέτος είναι οι συναντήσεις να αποκτήσουν έναν πιο διαλεκτικό και διαδραστικό χαρακτήρα και ευχαρίστησε θερμά το δήμο Πρέβεζας για τη στήριξή του.

IMG 0886

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης στο επίκεντρο βρέθηκε το μυθιστόρημα «Αγωνία Επιβίωσης» του κ. Βρεττού, που αποτελεί το πρώτο έργο της τριλογίας του, τον φιλοσοφικό προβληματισμό του σχετικά με το διακύβευμα της επιβίωσης στην συνολική του έκφανση και επιχειρήθηκε μια συζήτηση για το πως νοείται η επιβίωση σήμερα, ποιοι είναι οι σύγχρονοι υπαρξιακοί και οντολογικοί κίνδυνοι, ποιά είναι η προοπτική για το μέλλον σε τοπική αλλά και παγκόσμια κλίμακα, ποιες μπορεί να είναι οι ελπιδοφόρες καταφυγές του ανθρώπου.

IMG 0892

Προλόγισαν η ποιήτρια-συγγραφέας δρ Βιβή Κοψιδά, η οποία είναι και πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Λευκάδας και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Πρέβεζας κα Ελευθερία Αγγέλη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κοσμάς Κορωναίος.

IMG 0894

Οι επόμενες συναντήσεις του Φιλοσοφικού Καφενείου θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Απρίλιο με καλεσμένους την κα Βασιλική- Σολωμού Παπανικολάου, καθηγήτρια Φιλοσοφίας από τα Ιωάννινα, τον κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, καθηγητή Φιλοσοφίας και πρώην Υπουργό Παιδείας και τον Δρ Κωνταντίνο Ακρίβο, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί και οι συναντήσεις για μετά το Καλοκαίρι.