Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 14:42

Το «Διάζωμα»... επεκτείνεται και στο Μνημείο Ζαλόγγου – Συνεργασία με το Ίδρυμα Ζογολλόπουλου – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» έρχεται να καλύψει το «κενό» και την πολιτική αδυναμία του Δήμου Πρέβεζας να παρέμβει καταλυτικά υπέρ των σπουδαίων μνημείων του Ζαλόγγου και της Κασσώπης (δείτε ΕΔΩ) και έχει στα… σκαριά συνεργασία με το Ίδρυμα Ζογγολόπουλου.

IMG 4755

Ο Πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος είχε συνάντηση με τον Άγγελο Μωρέτη, Ταμία - Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος και κατατέθηκε η πρόταση, που αφορά την ταυτόχρονη διεξαγωγή εκδηλώσεων στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και στο Μνημείο του Ζαλόγγου.

Δείτε παρακάτω όσα έχουν σχεδιαστεί ως προκαταρτική πρόταση:

diazomazogolp

Σχετικό με τις προσπάθειες να επαναδραστηριοποιηθεί το Ίδρυμα Ζογγολόπουλου στην περιοχή, μετά την αποτυχία του project του Μουσείου για το Μνημείο του Ζαλόγγου με ευθύνη του Δήμου Πρέβεζας, είναι και το ενδιαφέρον της Π.Ε. Πρέβεζας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου στην πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου στην Κασσώπη (δείτε ΕΔΩ), είχε αναφέρει σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με την Υπουργό, το πόσο σημαντικό είναι για την περιοχή η ανάδειξη του Μνημείου με τη δημιουργία μουσείου.

Μην ξεχνάμε πως οι δύο πλευρές πορεύονται μαζί σε ένα "συμπαγές μέτωπο" αρραγούς συνεργασίας σε ότι αφορά τις πολιτιστικές διαδρομές των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.