Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 02:04

"Η Πρέβεζα του Τζάρα"

"Η Πρέβεζα του Τζάρα" είναι ο τίτλος της 2ης εκπομπής "Ο Τόπος και το Τραγούδι του", που θα προβληθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις13:30, ημέρα που γιορτάζονται τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Πρέβεζας.

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον πρωτομάστορα του Ελληνικού κλαρίνου και στους απογόνούς του μουσικούς.

Ο Νίκος Τζάρας εμβληματική μορφή της παραδοσιακής μουσικής πρωτοπορίας, μέσα από σύγχρονες αφηγήσεις και μαρτυρίες και παλαιότερα φωτογραφικά, κινηματογραφικά και μουσικά ντοκουμέντα, αναδεικνύεται ως ο καλλιτέχνης και μάστορας που η τέχνη του έμελλε να σφραγίσει την αξία του κλαρίνου στην Ελλάδα.

IMG 8896

O τόπος και το τραγούδι του είναι εβδομαδιαία εκπομπή που προβάλλεται στην ΕΤ3, την οποία παρουσιάζει ο βραβευμένος δημοσιογράφος Γιώργης Μελίκης, αναδεικνύοντας την Ελλάδα του σήμερα και του χθες, αναλλοίωτη μέσα στην ιστορική της διαδρομή.

Το συνεργείο της γνωστής εκπομπής «Ο τόπος και το τραγούδι του» βρέθηκε στην Πρέβεζα στις αρχές Σεπτεμβρίου για τρεις ημέρες και υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μελίκη και με την επιμέλεια του Κώστα Μήτση πραγματοποίησε γυρίσματα σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης έτσι ώστε ταυτόχρονα με την μουσική παράδοση να αναδειχθούν και οι ομορφιές της.

Την περασμένη Κυριακή προβλήθηκε το πρώτο μέρος της εκπομπής αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Να θυμίσουμε ότι το atpreveza.gr είχε βρεθεί στα γυρίσματα της εκπομπής πριν από ένα περίπου μήνα. Διαβάστε εδώ.