Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 13:27

Μεγάλη τιμή για την Πρέβεζα: Σε Παρίσι και Μασσαλία ο Θωμάς Ιωάννου

Οι Εκδόσεις Δεσμός καλούν τέσσερις ποιητές στη Μασσαλία, στο Centre international de poésie Marseille, την Παρασκευή 9 Μαρτίου και στο Παρίσι, στη Maison de la Poésie, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018.

Ο δεσμός, το ποίημα, ο ορίζοντας.

Με τους Γιώργο Αλισάνογλου, Νίκο Ερηνάκη, Θωμά Ιωάννου και Θωμά Τσαλαπάτη και, στο Παρίσι, τη μουσική συντροφιά του Ορέστη Καλαμπαλίκη.

Δυο ποιητικές βραδιές στο Παρίσι και στη Μασσαλία, γύρω από τα βιβλία της σειράς Desmos/Poésie. Πρόταση/παρουσίαση : Κλειώ Μαυροειδάκου και Michaël Batalla.

Πολλοί νέοι ποιητές επέλεξαν να ακολουθήσουν την παράδοση, αλλά με ένα νέο στοχασμό γύρω από τους αλληλένδετους αρμούς της με την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Οι τέσσερις ποιητές, έργα των οποίων δημοσίευσαν πρόσφατα οι Εκδόσεις Δεσμός, ανήκουν σε αυτή την γενιά η οποία χαίρει ενός ζωηρού ενδιαφέροντος εκ μέρους και του κοινού και της κριτικής στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια μιας ομαδικής ανάγνωσης και συζήτησης που θα συνοδεύουν οι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί του Ορέστη Καλαμπαλίκη, η βραδιά αυτή μας καλεί να αφουγκραστούμε τους παλμούς της καρδιάς της ελληνικής λογοτεχνίας. Μακριά από τα στερεότυπα της κρίσης, είναι ίσως και μία ευκαιρία να ανακαλυφθούν, μέσα από τους ήχους της νεοελληνικής γλώσσας, το ρυθμό των ποιημάτων και τις πτυχές του παρόντος χρόνου που επικαλούνται, κάποια στηρίγματα για να χαραχτούν νέοι ορίζοντες.

 

https://www.facebook.com/events/Maison_Poesie

https://www.facebook.com/events/CIPM_montevideo