Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 22:17

“Πράσινο φως” για τη λειτουργία του δημοτικού θερινού κινηματογράφου “Κυανή Ακτή”

Το περσινό “πλήγμα” για τους φίλους του θερινού κινηματογράφου, όταν ο δημοτικός χώρος “Κυανή Ακτή” τελικώς δεν λειτούργησε, ενδεχομένως να αποφευχθεί για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, καθώς σύμφωνα με απόφαση της οικονομικής επιτροπής την περασμένη Πέμπτη, ορίστηκαν οι όροι της φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωσή του σε ιδιώτη, ενώ απόφαση πήρε κατά πλειοψηφία και το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Θετικά έχει γνωμοδοτήσει επίσης για την ενοικίαση και η Δημοτική Κοινότητα Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, η ενοικίαση θα είναι για τα επόμενα τρία έτη και το κόστος θα είναι 3.000 ετησίως, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήδη υπάρχουν κάποιοι ενδιαφερόμενοι.

Υπάρχει ακόμη συζήτηση για μεταφορά του κινηματογράφου σε άλλο χώρο τις ημέρες και τις ώρες που δε θα λειτουργεί λόγω παραστάσεων στο παρακείμενο Κηποθέατρο, ενώ δεν “καρποφόρησε” η παλαιότερη πρόταση της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας, για χρηματοδότηση και αγορά μηχανής προβολών, ώστε να λειτουργήσει ο ίδιος ο Δήμος το δημοτικό κινηματογράφο.

Κατά γενική ομολογία πάντως ο θερινός κινηματογράφος έλειψε το περασμένο καλοκαίρι από την πόλη της Πρέβεζας. Ας ελπίσουμε να μη λείψει και φέτος...