Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 11:17

Το γλυπτό “Ζάλογγο” κοσμεί από χθες την πρωτεύουσα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε χθες την υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη, στην πλατεία Ζογγολόπουλου στο Ψυχικό, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν πρωτοποριακό χώρο.

Όπως σημείωσε, η υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού είναι η πρώτη στο είδος της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο, και επισήμανε την σημασία της, καθώς αφορά έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους γλύπτες μας, τον Γιώργο Ζογγολόπουλο.

19552895

«Αισθάνομαι, μεγάλη τιμή, γιατί ορισμένα από το έργα του Ζογγολόπουλου, και κυρίως το Ζάλογγο, βρίσκεται μέσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και είναι το πρώτο το οποίο βλέπουν και οι καλεσμένοι μας -και ιδίως οι Αρχηγοί Κρατών- όταν μπαίνουν, σε επίσημη επίσκεψη, μέσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Χαίρομαι, πραγματικά, γιατί αυτό το έργο που συμβολίζει πολλά, το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου, είναι εκείνο το οποίο διδάσκει σε κάθε έναν που μπαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο την Ελλάδα μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως ο Γιώργος Ζογγολόπουλος εκτός από μεγάλος καλλιτέχνης, ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος, πραγματικά όπως ταιριάζει σ΄ ένα μεγάλο καλλιτέχνη.

294181 iefimerida

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης.