Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 15:56

Οι Active Member στο Zero Festival στις 10 Αυγούστου!

Η λίμνη Ζηρού εξελίσσεται και φέτος στην απόλυτη καλοκαιρινή συνάντηση του Αυγούστου για την περιοχή της Ηπείρου.

Ο Σύλλογος Νέων Φιλιππιάδας για 5η χρονιά βάζει την υπογραφή του στο Φεστιβάλ που πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια της Ηπείρου.

Έχει ήδη ανακοινωθεί πως στις 11 Αυγούστου οι KADEBOSTANY θα είναι live στο ZERO festival. Στις 10 Αυγούστου στη λίμνη Ζηρού θα βρεθούν οι Imam Baildi, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε πως την ίδια ημέρα θα είναι live και οι Active Member !

Οι Active Member δημιουργήθηκαν τον Ιουνιο του 1992, από τον Β.D.Foxmoor. Στη σημερινή του μορφή το γκρουπ αποτελείται από τον Β.D.Foxmoor και την Sadahzinia.

Μέσα στο 1992, ο B.D. Foxmoor, δημιούργησε την Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, τη «Διαμαρτυρία».

Ο B.D. Foxmoor ηχογράφησε αυτόν το δίσκο το 1993, χωρίς να έχει ιδιαίτερα τεχνικά μέσα και χωρίς ακαδημαϊκές μουσικές γνώσεις. Στη συνέχεια συγκέντρωσε και οργάνωσε έναν πυρήνα ανθρώπων, τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Άλλωστε, εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο ήταν κάτι που δε χώραγε ή δεν ταίριαζε στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας.

Από τότε, όμως, η Freestyle Productions έχει κυκλοφορήσει δεκάδες δίσκους, είτε σαν ανεξάρτητη εταιρία είτε σε συνεργασία με άλλες πολυεθνικές εταιρίες. Καθοριστική ήταν και η συνεργασία με την Warner καθώς τότε κυκλοφόρησαν δίσκοι – σταθμοί για το γκρουπ που τους έκαναν ευρύτερα γνωστούς.

Έκτοτε οι Active Member τόλμησαν την υπέρβαση να βαφτίσουν το hip-hop που εκπροσωπούσαν και να το πουν Low Bap, προσδιορίζοντας ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή. Οι Active Member έχουν συμμετάσχει στην κυκλοφορία περισσότερων από 150 δισκογραφικών δουλειών και projects από το 1993, συχνά με τη χρήση άλλων ψευδώνυμων...

Τέλος του 2017 κυκλοφόρησε ο 19ος στη σειρά δίσκος τους, με τίτλο Ζαλίκι,

Έχουν εμφανιστεί ζωντανά εκατοντάδες φορές στην Ελλάδα, καθώς και στην Αγγλία, στην Ουαλία και στη Γερμανία.