Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 03:15

Σε workshop στην Ουγγαρία η Χορωδία "Αρμονία"

Το τρίτο εργαστήριο (workshop) εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων των οργανισμών εταίρων που υλοποιούν το σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση-Grundtvig "SING-SONG-dialog between past and future”, πραγματοποιήθηκε από 25 ως 29 Οκτωβρίου 2012 στο Diosd (Βουδαπέστη) της Ουγγαρίας.

Στο εργαστήρι αυτό συμμετείχαν 9 άτομα ως εκπαιδευόμενοι, χορωδοί-μέλη της Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία», οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στη χορωδιακή μουσική.

Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν νέους και εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας τραγουδιών, γνωρίστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους εταίρους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Πολωνία, Ουγγαρία).

Όλες οι δραστηριότητες εντός και εκτός εργαστηρίου, συνδυάστηκαν αρμονικά και η μάθηση συμβάδιζε με την ψυχαγωγία. Μέλη της χορωδίας του Diosd φρόντισαν να ξεναγήσουν τους εταίρους στην πόλη της Βουδαπέστης.

Οι στόχοι της συνάντησης επιτεύχθηκαν χάρη στην ποιότητα της διοργάνωσης αλλά και στο ενδιαφέρον και το ζήλο που έδειξαν οι χορωδοί.

Η συναυλία που δόθηκε στο τέλος του εργαστηρίου απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του ουγγρικού κοινού, ενώ αναμφίβολα το εργαστήριο αυτό αποτέλεσε διαφορετική εμπειρία για όλους και σίγουρα σε ανάλογη μελλοντική περίπτωση, οι συμμετέχοντες θα λάμβαναν μέρος ξανά.