Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 10:48

Συμβολικός αποκλεισμός της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για τις απολύσεις σε Νικόπολη και Κασσώπη (photo)

Σε 24ωρη απεργία προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας-Πρέβεζας απαιτώντας καμία απόλυση εργαζόμενου στη Νικόπολη και την Κασσώπη.

Οι εργαζόμενοι μαζί με ταξικά Σωματεία της περιοχής προχώρησαν από το πρωί σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Πρέβεζα.

IMG 20181206 064748

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα το Σωματείο πραγματοποίησε στάση εργασίας και κινητοποίηση.

Το Σωματείο επισημαίνει ότι: «Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το δρόμο του αγώνα. Να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για το δίκιο μας, για να μη γίνει καμία απόλυση στο έργο του θεάτρου της Νικόπολης και στο έργο της Κασσώπης, για μόνιμη και σταθερή εργασία. Υψώνουμε τείχος προστασίας για το δικαίωμά μας στην εργασία, στο να ζούμε την οικογένειά μας με αξιοπρέπεια, να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».

IMG 20181206 064904

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται και η ΔΑΣ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η οποία καλεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και απαιτεί:

  • Την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων και την ανανέωση όλων των συμβάσεων σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του έργου.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους κόντρα στον αυταρχισμό, την αναλγησία και τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν οι εκάστοτε θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες!

  • Την άμεση εξασφάλιση από το ΥΠΠΟΑ των αναγκαίων και κατάλληλων συνθηκών εργασίας (στέγαστρα, μέτρα ασφαλείας, υγιεινής) για την απρόσκοπτη απασχόληση των εργαζομένων.

  • Όχι σε αυθαίρετες απολύσεις που στηρίζονται σε αντεργατικούς νόμους και ενισχύουν την εργοδοτική ασυδοσία.

 IMG 20181206 065744

Πηγή: 902.gr