Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 15:53

Μεγάλη τιμή για τον καλλιτεχνικό κόσμο της Πρέβεζας η υποψηφιότητα του Ντίνου Γιαννακού στο Φεστιβάλ Κοζάνης

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Τραγουδιού Κοζάνης 2012, αποτελούμενη από τους Μελίνα Τανάγρη, Ευσταθία, Αντώνη Μιτζέλο και Γιώργο Τζούκα, ανακοίνωσε τους προκριθέντες της τελικής δεκάδας που θα διαγωνιστεί το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012 στην Κοζάνη,για το καλύτερο τραγούδι του Φεστιβάλ και ανάμεσα στους 10 τραγουδοποιούς βρίσκεται και το όνομα του Πρεβεζάνου καλλιτέχνη Ντίνου Γιαννακού.

Οι δέκα προκριθέντες είναι:

Μιχάλης Τσακίρης – Η τύχη του Ντόναλντ
Δέσποινα Καλεγιώργη – Ατού
Ex Animo – Στραβός γυαλός
Ντίνος Γιαννακός – Αέρας
Γιώργος Γελαράκης & Stage band – Η αγάπη που λιώνει
Προφίλ – Κι αν μοιάζει η μέρα
Γιώργος Καπνίσης – Δε σπάω
Βασίλης Κούλογλου – Χαμένες πατρίδες
Αστέρης Κωνσταντίνου – Ο επίλογος του Ιαβέρη
Έμμονο Γκρίζο – Βραδύτητα

 logo web_openmusicfest_203

*Νίκος Γεωργουσάκης – Η κατάρα του πεύκου (Έχει προκριθεί, αλλά με μελοποιημένη ποίηση Ζαχαρία Παπαντωνίου και κατόπιν απόφασης της επιτροπής μπορεί να συμμετάσχει εκτός διαγωνισμού).

 

Ο Ντίνος Γιαννακός γεννήθηκε στην Πρέβεζα και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας με κατεύθυνση σπουδών την «σύνθεση» και ειδικότερα την σύνθεση μουσικής για Θέατρο-Παραστατικές Τέχνες. Είναι τελειόφοιτος της κλασσικής κιθάρας.

Το 2010 έγραψε τη μουσική για την Θεατρική παράσταση «Η Δικτατορία της Ομορφιάς» που ανέβασε το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας. Ασχολήθηκε με τη μουσική απο νεαρή ηλικία όπου και δημιούργησε διάφορα groups με ροκ χαρακτήρα και ύφος. Έχει δώσει μουσικές παραστάσεις τόσο στην πόλη του όσο και εκτός αυτής ανά την Ελλάδα (Λευκάδα, Ιωάννινα, Άρτα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Καβάλα, Αλεξ/πολη, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Αθήνα), παρουσιάζοντας δικά του τραγούδια (μουσική-στίχο-ερμηνεία) αλλά και αγαπημένες διασκευές.

Έχει κάνει Support στον Μ. Πασχαλίδη, Δ. Ζερβουδάκη και Πράσσειν Άλογα, ενώ έχει συνεργαστεί σε συναυλίες με τον ενορχηστρωτή και μουσικό Άκη Κατσουπάκη, Αντρέα Τράπαλη και την ερμηνεύτρια Αντριάννα Μπάμπαλη. Το 2011 εμφανίστηκε στο Summer Blast Festival (Πρέβεζα) μαζί με τους Magic de Spell. Το 2012 συμμετέχει στη δισκογραφία στο δεύτερο δίσκο του επίσης Πρεβεζάνου δημιουργού, Κώστα Αντύπα, συνθέτοντας και ερμηνεύοντας το κομμάτι με τίτλο «Για μια μόνο βραδιά».