Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 14:04

Ένας ξεχωριστός κόσμος “ξετυλίχθηκε” στην ημερίδα “ΑΛΟΓΟ: Σύντροφος, αθλητής, θεραπευτής” (photos+vid)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα “ΑΛΟΓΟ: Σύντροφος, αθλητής, θεραπευτής”, που διοργάνωσε την Κυριακή στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης το Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας.

IMG 1273

Μία εκδήλωση που έκανε “σοφότερους” όλους όσοι έρχονται σε επαφή με το ευγενές αυτό ζώο, αναφορικά με την αθλητική ιππασία, την ιπποθεραπεία, τη φροντίδα του αλόγου κ.α., καθώς ομιλητές ήταν εξειδικευμένοι επαγγελματίες σε ό,τι έχει να κάνει με το άλογο.

IMG 1271

Ο Κωνσταντίνος Κουρμπέλης κτηνίατρος FEI, υποψήφιος διδάκτωρ Justus-Liebig Gieben Γερμανίας, μέλος IGFP (διεθνής κοινότητα οδοντιάτρων ιπποειδών), αναφέρθηκε στη μεγάλη προσοχή και σπουδή που πρέπει να δείχνουν οι ιδιοκτήτες στη φροντίδα του αλόγου τους. Στον εμβολιασμό και την οδοντική θεραπεία που θα πρέπει να λαμβάνουν και παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για τη βασική φροντίδα που πρέπει να λαμβάνει ένας ίππος.

IMG 1283

Η Νέλλυ Σακελλαρίου, εκπαιδεύτρια ιππασίας του Ιππικού Ομίλου Βαρυπόμπης, τόνισε πως αν φερόμαστε καλά σε ένα πλάσμα καλό από τη φύση του, όπως είναι το άλογο, είναι βέβαιο πως θα πάρουμε πίσω καλοσύνη στο πολλαπλάσιο, ενώ στάθηκε στα οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί ή ένας ενήλικας στη σχέση του με το άλογο. Κάλεσε μικρούς και μεγάλους να το δοκιμάσουν και επισήμανε πως στην αθλητική ιππασία είναι τεράστια η σημασία του καλώς έχειν του αλόγου.

IMG 1286

Ο Γιάννης Νικολάου, PT, MA, RNF, Metodo Padovan, Hippotherapy Sp., Senior Hi.K.E.R., Instructor, Cief National Classifier (E.O.I.), Horseback Riding Coach, ανέλυσε τις διαφορές ανάμεσα στην ιπποθεραπεία και τη θεραπευτική ιππασία και στάθηκε στα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η ενασχόληση με το άλογο, για μία σειρά από προβλήματα υγείας.

IMG 1299

Το λόγο ακολούθως έλαβε ο ιδρυτής του Ιππικού Πάρκου Πρέβεζας Άγγελος Στύλος, ο οποίος συνοπτικά παρέθεσε τις δραστηριότητες του Πάρκου:

  • Μαθήματα ιππασίας

  • Βόλτες-περιπάτους στη φύση ακόμη και για αρχάριους

  • Θεραπευτική ιππασία και ιπποθεραπεία που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά που έχουν κινητικά ή ειδικά προβλήματα.,

τονίζοντας παράλληλα ότι στο Ιππικό Πάρκο γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων