Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 11:15

Η Πρεβεζάνα σκηνοθέτης και ηθοποιός Κατερίνα Καλέντζη στη «Βιολέτ στη γη»

Πρεβεζάνικο χρώμα έχει η παράσταση Η «Βιολέτ στη γη» της Carole Fréchett, σε μετάφραση Δημήτρη Φίλια, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από σήμερα 6 Μαΐου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00, στο Studio Μαυρομιχάλη. 

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που συμμετέχουν στην παράσταση είναι και η Πρεβεζάνα σκηνοθέτης και ηθοποιός Κατερίνα Καλέντζη.

thumbnail E6397ED5C8FF4E12B82C54AA5723FACA

Η ιστορία πίσω από το έργο:

Το 1999, τρεις θεατρικοί οργανισμοί το “Théâtre du Tandem” και το Théâtre en scène” από περιοχές του Καναδικού Κεμπέκ και της Βόρειας Γαλλίας με ανθρακωρυχεία, πρότειναν στην Καρόλ Φρεσέτ να γράψει ένα θεατρικό έργο εμπνευσμένο από τον κόσμο των ανθρακωρύχων. Λίγους μήνες αργότερα, η συγγραφέας έζησε για σύντομα χρονικά διαστήματα στις περιοχές Loosen-Gohelle, Rough-Noranda Και Sudbury για να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που είχαν ζήσει ή ζουν από τα ανθρακωρυχεία. Είδε και άκουσε περίπου τριάντα άτομα που της μίλησαν για τη ζωή τους. Η Φρεσέτ κράτησε τη ζωντάνια, το κουράγιο, το σωτηριώδες χιούμορ και την ανθρωπιά των ανθρακωρύχων για να πλάσει τη μαγεία των σελίδων του έργου της στο οποίο θα σκιαγραφήσει με τον προσωπικό της τρόπο, την πραγματικότητα μιας κοινότητας που στερείται τα πάντα όταν τα ανθρακωρυχεία κλείνουν βυθίζοντας τους εργαζόμενους στη μιζέρια της ανεργίας, την περιθωριοποίηση και την υπαρξιακή μοναξιά.  

Σημείωμα μεταφραστή

Επαναστατική ματιά, ύμνος στην αγάπη ή και τα δύο; Όποια ερμηνεία και να δώσεις στο τέλος του έργου «Η Βιολέτ στη γη» νιώθεις την πληρότητα ενός έργου βαθιά ανθρώπινου, συγκινητικού αλλά και κωμικού μαζί, ενός θεατρικού μικρόκοσμου που κινείται ανάμεσα σε σκοτάδι και φως. Μέσα από μία απλή ιστορία η Καρόλ Φρεσέτ μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη εξεύρεσης τρόπων να ζούμε μαζί ξεφεύγοντας από την μοναξιά.
 
 
Συντελεστές:

Μετάφραση: Δημήτρης Φίλιας
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Φαναριώτης
Σκηνικά-Κοστούμια:  Σπύρος Μποφίλιος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Trailer: Γιάννης Ψαλτάκης
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου

Ερμηνεύουν:
Κατερίνα Καλέντζη, Σοφία Μελισσηνού, Τάσος Πετρίτσης, Κώστας Πλιάτσιος, Έλενα Τσέλιου
 
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10 ευρώ | Μειωμένο: 7 ευρώ | Ατέλειες: 5 ευρώ
 
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00 από 6 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2019
 
Διάρκεια: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα
 

Studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Τηλ.: 2106453330