Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 18:40

Στο Θωμά Ιωάννου από την Πρέβεζα, το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα

«Άρωμα» Πρέβεζας είχαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2012, τα οποία απονέμει η Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, απενεμήθη ομόφωνα εξ ημισείας στον Θωμά Ιωάννου (με καταγωγή από το Νομό Πρέβεζας) για το έργο του με τίτλο «Ιπποκράτους 15», εκδόσεις Σαιξπηρικόν και στον Θωμά Τσαλαπάτη για το έργο του με τίτλο «Το ξημέρωμα είναι σφαγή κύριε Κρακ», εκδόσεις Εκάτη.

Η ποιητική συλλογή «ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 15», αποτελεί και το πρώτο βιβλίο του Θωμά Ιωάννου. Ποιήματα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά (Σημειώσεις, Οδός Πανός,Μανδραγόρας, Ένεκεν).

Ο Θωμάς Ιωάννου γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1979 στην Άρτα. Ο πατέρας του Γιάννης (από το Δρυόφυτο Νομού Πρέβεζας) και η μητέρα του Ευφροσύνη (από τη Στεφάνη), είναι εκπαιδευτικοί και κατοικούν στην Πρέβεζα. Ο Θωμάς Ιωάννου ξεκίνησε το σχολείο στο Καναλάκι, ακολούθως φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Πρέβεζας και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ειδικεύεται στη Νευρολογία.

Το www.atpreveza.gr επικοινώνησε μαζί του, του ευχήθηκε συγχαρητήρια για την επιτυχία του, με τον ίδιο να αναφέρει πως η ποίηση είναι κάτι το ιδιαίτερο για όσους πραγματικά την αγαπούν, γιατί έχει τους δικούς της όρους και είναι κάτι το πολύ προσωπικό γι΄αυτόν, έξω από εμπορικά στερεότυπα.