Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019 10:47

Με την ξεχωριστή εμφάνιση του "Δήμητρα Γαλάνη Τρίο" ολοκληρώνεται σήμερα το 17ο Preveza Jazz Festival

Με την εμφάνιση της Δήμητρας Γαλάνη στην Πρέβεζα μετά από περίπου 35 χρόνια κορυφώνεται και ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο 17ο Preveza Jazz Festival.

20190602 002607

Χθες, η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με τον τρομπετίστα Ernie Hammes, από το Λουξεμβούργο. Στη συνέχεια στη σκηνή βρέθηκε η ολλανδική μπάντα Things I Can’t Control και η βραδιά ολοκληρώθηκε με το αφιέρωμα στον Leonard Cohen από τις Nalyssa Green,  Sugahspank! και  Lou is.

Σήμερα το Φεστιβάλ ανοίγει το κουϊντέτο Yiasena από το Λονδίνο για μας ταξιδέψει στις μουσικές τους γέφυρες από την Ελλάδα, στην Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και άλλους τόπους με παρόμοιες μουσικές παραδόσεις και κουλτούρα με φίλτρο την τζαζ, τον αυτοσχεδιασμό, τις διασκευές αλλά και νέες συνθέσεις τους.

20190602 002647

Το αποκορύφωμα του τριημέρου έρχεται με την εμφάνιση του Δήμητρα Γαλάνη Τρίο. Η σπουδαία ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην Πρέβεζα και συναντά δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής. Τον Θωμά Κωνσταντίνου, μεγάλο δεξιοτέχνη στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα και τον εξαιρετικό τζαζίστα πιανίστα Σπύρο Μάνεση. Μαζί οι τρεις φτιάχνουν μια παράσταση – αγκαλιά, με τραγούδια με επιρροές από την Ανατολή και την Δύση.

Το 17ο Preveza Jazz Festival διεξάγεται στο λιμάνι της Πρέβεζας, με ελεύθερη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

Πολυμέσα