Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 13:47

Δωρεά 464 βιβλίων από το ΚΙΚΠΕ μέσω του Future library, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας

Ο Δήμος Πρέβεζας-Τμήμα Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) για την παραλαβή της δωρεάς 464 βιβλίων που προσέφερε για τον εμπλουτισμό των συλλογών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας, μέσω του Future Library, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη Συλλογών Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών 2019».

Με την ενέργειά του αυτή το ΚΙΚΠΕ συμβάλλει σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση των συλλογών της Βιβλιοθήκης μας, εμπλουτίζοντάς την με βιβλία αποδεδειγμένα καλών εκδόσεων και ξεχωριστών από άποψη θεματολογίας και ποιοτικού περιεχομένου. Ταυτόχρονα η δωρεά συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης ώστε να παραμείνει και να εξελιχθεί σε μια πλούσια και συνάμα δημιουργική πηγή γνώσης.

Το έτος 2019 το ΚΙΚΠΕ έχει επιλέξει να εμπλουτίσει με νέες εκδόσεις 12 βιβλιοθήκες της χώρας μας μεταξύ των οποίων είναι και η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Η επιλογή έγινε με κριτήριο τη δυναμική που αναπτύσσουν οι βιβλιοθήκες αυτές, διοργανώνοντας διάφορες δράσεις πολιτισμού και εξοικείωσης με την ανάγνωση. Σημαντική επίσης υπήρξε στην επιλογή της Βιβλιοθήκης μας η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library και της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει από το 2012 στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, και η οποία με τις ενέργειές της και τις δράσεις της συμβάλλει αποφασιστικά στην αναζήτηση πόρων και στην σύνδεση του ευρύτερου κοινού με το βιβλίο και την πληροφορία.