Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 00:00

Ο Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζας υποδέχεται τον Δημήτρη Μυστακίδη στις 13 Αυγούστου

Ο Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζας υποδέχεται το Δημήτρη Μυστακίδη και τους εξαιρετικούς μουσικούς του την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, και ώρα 21:30 στο Δημοτικό Κηποθέατρο ΄΄Γιάννης Ρίτσος΄΄.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους, πολυοργανίστες μουσικούς της ελληνικής σκηνής. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συνεργαστεί με την πλειοψηφία των Ελλήνων καλλιτεχνών, συνθέτες, μουσικούς, ερμηνευτές και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 ηχογραφήσεις δίσκων. Από το 1994 έως το 2004 συμμετείχε στη μπάντα ΄΄Λοξή Φάλαγγα΄΄ του Νίκου Παπάζογλου παίζοντας κιθάρα και λαούτο, ενώ από το 2002 έως σήμερα συνεργάζεται με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Έχει εκδώσει δύο βιβλία και τέσσερις σημαντικούς δίσκους. To ‘’Amerika’’ αποτελεί την προσωπική οπτική του, σε ρεμπέτικα τραγούδια της Αμερικής, ενώ παράλληλα αναβιώνει την ξεχωριστή τεχνική της ΄΄τσιμπητής κιθάρας’’ η οποία ξεκίνησε και αναπτύχθηκε στην Αμερική από Έλληνες μετανάστες και Αφροαμερικανούς μουσικούς. Ο δίσκος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές εντός και εκτός συνόρων και παρέμεινε για μήνες στο World Music Charts Europe και βρέθηκε στις λίστες με τους καλύτερους δίσκους του 2017. Οι μουσικοί που πλαισιώνουν το Δημήτρη Μυστακίδη είναι:

Ιφιγένεια Ιωάννου – κανονάκι και τραγούδι

Δημήτρης Παππάς και Γιώργος Τσαλαμπούνης – κιθάρα, μπαγλαμά και τραγούδι

Σάκης Καρακώστας – βιολί και Δημήτρης Τσεκούρας – κοντραμπάσο

Τη συναυλία θα ανοίξουν, με ένα αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου οι:

Φάνης Κατηφόρης, μπουζούκι, τραγούδι

Γιώργος Παππάς, τραγούδι

Γιώργος Τσουράς ,κιθάρα

Σημεία προπώλησης

Πρέβεζα:

Αποστόλης Μουκάνος (κουρείο)

Μποτίλια στο Πέλαγος (art cafe)

Γιώργος Τσουράς (κουρείο)

Ιωάννινα:

Τicketsioannina, Ξύλινο κιόσκι, κεντρική πλατεία Ιωαννίνων

Άρτα :

‘’ΧΑΡΤΑ΄΄ Συνεταιριστικό Καφενείο