Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 03:17

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ

Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας- Άρτας σε συνεργασία με το Μουσικό Γυμνάσιο Πρέβεζας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης.

Ειδικότερα, το Μουσείο Νικόπολης θα υποδεχθεί τους μαθητές του μουσικού Γυμνασίου Πρέβεζας, σήμερα στις 09:30 το πρωί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν μουσικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 11.30 φιλοξενεί τη χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Άρτας.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά οι μαθητές του Συνόλου της Παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Άρτας, οι οποίοι θα διαβάσουν χριστουγεννιάτικο διήγημα και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν στα παιδιά ενθύμια και αναμνηστικές κάρτες.

Παράλληλα με τις παραπάνω εκδηλώσεις η ΛΓ΄ ΕΠΚΑ θα διανείμει το έντυπο υλικό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Το ταξίδι της ψηφίδας» και «Ποιος θέλει να μάθει τα μελλούμενα? Ένα ταξίδι στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα…» σε εκατό οικογένειες πολυτέκνων της Πρέβεζας με παιδιά στο Δημοτικό σχολείο, επιδιώκοντας μια κοινωνική προσέγγιση σε καιρούς που ο πολιτισμός και η ιστορία είναι τα πολυτιμότερα ερείσματά μας.