Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 11:26

Στις 24 Αυγούστου το 12ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα «χειμαδιά» στα Φλάμπουρα

Η Σαρακατσάνικη Στάνη στα Φλάμπουρα υποδέχεται φέτος για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά τους Σαρακατσαναίους και τους φίλους των Σαρακατσαναίων, στο 12ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου στα «χειμαδιά».

Ο χώρος της Στάνης ανανεώνεται και εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με νέες εμπειρίες αλλά κυρίως με το μεράκι αυτών που σε πείσμα των καιρών διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα, αποτελώντας την εναλλακτική πρόταση στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

Η Σαρακατσάνικη Στάνη στα «Χειμαδιά»,αποτελεί ένα ξεχωριστό υπαίθριο μουσειακό χώρο, πολύ κοντά στην Πρέβεζα,που δίνει τη δυνατότητα σε ντόπιους και επισκέπτες κατά τη διάρκεια του ανταμώματος -24 Αυγούστου- να περιηγηθούν να ρωτήσουν και να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο ζωής και διασκέδασης, τα ήθη και τα έθιμα των Σαρακατσαναίων.

Στην είσοδο της Στάνης θα βρίσκεται η έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου της Αδελφότητας των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου, από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης θα γίνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού και φωτογραφίες από τις δράσεις του Συλλόγου. Οι μικροί μας φίλοι,όπως κάθε χρόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στην παράδοση των Σαρακατσαναίων μέσα από εικαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει φέτος στα παιχνίδια των Σαρακατσαναίων αλλά και τους «μουραπάδες», μικρές εύθυμες ιστορίες. Από νωρίς το απόγευμα ο χώρος της Στάνης θα είναι επισκέψιμος για το κοινό. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών έχει διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης δίπλα από το χώρο των εκδηλώσεων.

Μία πλούσια βραδιά πλαισιωμένη από ποικίλες εκδηλώσεις, θα γεμίσει με παραδοσιακούς σαρακατσάνικους ήχους και γεύσεις. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εκδηλώσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Θεόδωρο Κάλλη (6934699528) και την κα Πολυξένη Μπάρκα (6973531063).

Καλή αντάμωση!