Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 10:27

Εγκαίνια για τη φωτογραφική έκθεση της Αικατερίνης Κορωναίου με θέμα «Αποκριάτικες αναμνήσεις»

Το βράδυ του Σαββάτου 31/8/2019, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης της Αικατερίνης Κορωναίου με θέμα «Αποκριάτικες αναμνήσεις» στις 8 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης».

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε ο Δρ. Γρηγόρης Βλασσάς, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών. Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι και φίλες συμπολίτες μας, φωτογράφοι, εικαστικοί κ.α.

kor1

Τη φωτογραφική έκθεση μεταξύ άλλων χαιρέτησαν ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Δήμου Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, η κα Ελευθερία Αγγέλη-Παπαϊωαννίδη, απερχόμενη εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού, η οποία εμφανώς συγκινημένη δήλωσε ότι, ολοκληρώνει τη θητείας της με την αξιόλογη έκθεση της Κατερίνας Κορωναίου που υπήρξε μαθήτριά της αλλά και συνεργάστηκε άριστα μαζί της τα τελευταία χρόνια στο τμήμα του πολιτισμού, και ο κ. Ευάγγελος Γιαννουλάτος, απερχόμενος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

Ο επιμελητής της έκθεσης Δρ. Γρηγόρης Βλασσάς Καθηγητής, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο η φωτογράφος αναδομεί τον χώρο και δίνει διάρκεια στο πάγωμα της στιγμής. Ο χωρόχρονος δεν ακινητοποιείται αλλά αποκτά διάρκεια. Μέσα από την πανδαισία των χρωμάτων όλα αλλάζουν.

kor2

Κινούνται τα κτίρια, οι άνθρωποι και όλα μαζί μεταμορφώνονται και διαχέονται. Τα πρόσωπα χάνουν τα χαρακτηριστικά τους και λειτουργούν ως ένα νέο σύνολο. Οι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων 50Χ60 μεταφέρουν μια αίσθηση χαράς και μια κατάσταση απολύτου νιρβάνας.

Κολακευτικά σχόλια για την έκθεση μεταξύ άλλων απέστειλαν, ο Δρ. Παναγιώτης Καλδής, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο Στέλιος Ντεξής Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Δρ. Αριστείδης Κοντογεώργης Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η Μυρτώ Βουνάτσου εικαστικός κ.ά.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά 20:30-22:30 έως 13 Σεπτεμβρίου 2019.