Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 13:38

Όλο το βάρος του “Διαζώματος” σε Νικόπολη, Κασσώπη και Αρχαία Θέατρα – Η Άρτα, το Μέγαρο Μουσικής και ο Μητσοτάκης...

Στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”, ο Πρόεδρός του Σταύρος Μπένος δεν άφησε παρερμηνείες αναφορικά με την στόχευση για το 2020.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

α) να δοθεί τον επόμενο χρόνο ιδιαίτερο βάρος στη σωστή λειτουργία των προϊόντων πολιτιστικού τουρισμού, δηλαδή των διαδρομών και των πάρκων

β) να είναι το έτος 2020 αφιερωμένο στο πρόγραμμα της «Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου»,

γ) να έχει ο νέος κύκλος ομιλιών για το έτος 2020 στο Megaron Plus ως θέμα την παρουσίαση της πορείας αναστήλωσης των αρχαίων θεάτρων – κόμβων της «Πολιτιστικής Διαδρομής των αρχαίων θέατρων της Ηπείρου».

δ) να διοργανωθεί η 7η Συνάντηση των Εταιρικών Μελών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», στην Άρτα το τριήμερο από Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Απριλίου 2020.

Στην εισήγησή του ο κ. Μπένος τόνισε στα μέλη ότι το έτος 2020 να είναι αφιερωμένο στο πρόγραμμα της «Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου». «Βασικό μέλημα όλων μας για την επόμενη χρονιά -πρόσθεσε ο πρόεδρος- θα είναι η συνεχής προώθηση και ενδυνάμωση της Διαδρομής της Ηπείρου και η υποστήριξη του Φορέα Λειτουργίας (DMO), της Ήπειρος Α.Ε. Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της διαδρομής της Ηπείρου, καθώς αυτή η διαδρομή είναι το πιλοτικό μας πρόγραμμα που θα αποτελέσει ένα χρήσιμο οδηγό για όλα τα υπόλοιπα προγράμματα».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος εισηγήθηκε στα μέλη η επόμενη, η 7η Συνάντηση των Εταιρικών Μελών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», να πραγματοποιηθεί στην Άρτα το τριήμερο από Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Απριλίου 2020 με σκοπό: α) την προώθηση της σωστής λειτουργίας της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, β) το σχεδιασμό και την υλοποίηση, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, μιας μικρότερης διαδρομής στα μνημεία της Άρτας, η οποία θα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου. Επιπλέον, ο πρόεδρος πρότεινε στα μέλη ο νέος κύκλος ομιλιών για το έτος 2020 που θα διοργανώσει το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus να έχει ως θέμα την παρουσίαση της πορείας αναστήλωσης των αρχαίων θεάτρων – κόμβων της «Πολιτιστικής Διαδρομής των αρχαίων θέατρων της Ηπείρου». «Ομιλητές στον νέο κύκλο εκδηλώσεων, συνέχισε, θα είναι οι Έφοροι, οι μελετητές και οι επιβλέποντες των έργων.

Ο νέος κύκλος διαλέξεων θα προτείνουμε να περιλαμβάνει τρεις διαλέξεις με τα ακόλουθα θέματα: 1η: Αρχαίο θέατρο Δωδώνης 2η: Ρωμαϊκό θέατρο Νικόπολης και αρχαίο θέατρο Κασσώπης 3η: Αρχαίο θέατρο Αμβρακίας και Γιτάνων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ενημερώθηκε αναλυτικά για τις Πολιτιστικές Διαδρομές και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

21629179 1200x800