Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012 18:58

Έκλεψε την παράσταση το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας»

Συγκινητική χαρακτήρισαν οι θεατές, που κατέκλυσαν την αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Ιωάννινα, την ερμηνεία των μαθητών και καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας», στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κατσάρης», που δόθηκε στις 21 Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ήταν μία άρτια από όλες τις απόψεις εκδήλωση και η συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας, μπορούμε να πούμε πως έκλεψε την παράσταση, αν κρίνουμε και από το χειροκρότημα. Στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε πήραν μέρος 7 παιδιά του Ωδείου, από τις τάξεις, πιάνου της κας Δήμητρας Αποστολίδη και Φωνητικής της κας Μαριάννας Τζαφέρη.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, η κα. Μαίρη Κωστή, προλογίζοντας τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμας», ανέφερε ότι το Ωδείο προσφέρει από το 1988 όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του, σπουδαίο έργο με κοινωνικό χαρακτήρα και υψηλού επιπέδου μουσική παιδεία. Στάθηκε επίσης στο 2008, όταν προστέθηκε στην ονομασία του Δημοτικού Ωδείου, το όνομα του σπουδαίου Πρεβεζάνου συνθέτη Σπύρου Δήμα, του οποίου έτσι το έργο, επιβραβεύτηκε. Η κα Κωστή ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Πρέβεζας κ. Κοσμά Κορωναίο για την πολύτιμη συνεργασία του, ενώ άφησε αιχμές και για τα ΜΜΕ της Αθήνας, τα οποία όπως χαρακτηριστικά είπε δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή στις αξιόλογες προσπάθεις που γίνονται στην επαρχία.

Το πρόγραμμα που παρουσίασε το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» περιελάμβανε τα παρακάτω:

Albert Lavignac (πιάνο 8 χέρια) – Gallop Marsch – Θεοδώρα Μπάκου, Γαβριέλα Στεφάνωφ, Κωνσταντίνα Παγκράτη, Κέιλεμπ Σπυράλατος

 

Rockin' around the Christmas tree – τραγούδι: Γαβριέλα Στεφάνωφ – Πιάνο: Δήμητρα Αποστολίδη

 

Johannes Brahms (πιάνο 4 χέρια) – Ουγγρικός Χορός αριθμ. 1- Γαβριέλα Στεφάνωφ και Θεοδώρα Μπάκου

 

John Lennon – Happy Christmas – τραγούδι: Θεοδώρα Μπάκου – Φωνητικά: Γαβριέλα Στεφάνωφ, Χριστίνα Ζάκα – πιάνο: Δήμητρα Αποστολίδη

 

Offenbach (πιάνο 4 χέρια) – Can Can – Κέιλεμπ Σπυράλατος, Γαβριέλα Στεφάνωφ

 

Ελεονόρα Αποστολίδη – Ιονική Σουϊτα, Μέρος 1/5 - Σοπέν 1η Μπαλάντα οπ. 23

 

Mel Torme' και Bob Wells – Chestnuts roasting on an open fire – Θεοδώρα Μπάκου, Γαβριέλα Στεφάνωφ, Χριστίνα Ζάκα και Μαργαρίτα Ντούρου – πιάνο: Δήμητρα Αποστολίδη.